Günaydın
Haftasonu yoğurt mayaladım hemde tereyağ ile....pek ihtimal vermemiştim ama tereyağ ile yoğurt mayalamak da oluyormuş. Facebook arkadaşlarımdan biri yazmıştı çok ilginç gelmişti. Sütçüden iki litre süt aldım. Olursa tamam, olmazsa da; olan iki kilo sütüme olur dedim, denedim...
sonuç muhteşem ötesi.....
Sütçüden doğal sütümüzü alıyoruz sütçümüz yoksa eğer günlük süt kullanıyoruz. Pastörize süt kullanılmıyor. Sütümüzü kaynatıp ılımaya bırakıyoruz. Serçe parmağımızı yakmayacak şekilde sütümüz ılıyınca, 2 yemek kaşığı köy tereyağımızı eritiyoruz, bir kepçe sütle erimiş tereyağımızı karıştırıp, tahta kaşıkla tenceredeki sütümüzü mayalıyoruz. Sarıp sarmalayıp uyumaya bırakıyoruz. 12 saat sonra muhteşem, bol kaymaklı yoğurdumuz hazır.....
Mutlaka denemelisiniz...Çok farklı, çok lezzetli
Sevgilerimle