Günaydın
Haftasonu yoğurt mayaladım hemde tereyağ ile....pek ihtimal vermemiştim ama tereyağ ile yoğurt mayalamak da oluyormuş. Facebook arkadaşlarımdan biri yazmıştı çok ilginç gelmişti. Sütçüden iki litre süt aldım. Olursa tamam, olmazsa da; olan iki kilo sütüme olur dedim, denedim...
sonuç muhteşem ötesi.....
Sütçüden doğal sütümüzü alıyoruz sütçümüz yoksa eğer günlük süt kullanıyoruz. Pastörize süt kullanılmıyor. Sütümüzü kaynatıp ılımaya bırakıyoruz. Serçe parmağımızı yakmayacak şekilde sütümüz ılıyınca, 2 yemek kaşığı köy tereyağımızı eritiyoruz, bir kepçe sütle erimiş tereyağımızı karıştırıp, tahta kaşıkla tenceredeki sütümüzü mayalıyoruz. Sarıp sarmalayıp uyumaya bırakıyoruz. 12 saat sonra muhteşem, bol kaymaklı yoğurdumuz hazır.....
Mutlaka denemelisiniz...Çok farklı, çok lezzetli
Sevgilerimle
Günaydın Sertaç Hanım,
YanıtlaSilHarika fikirmiş. Daha önce duymamıştım ben. Mayam yok, ne kullansam derdine son. Ellerinize sağlık.
Sevgiler.
Fikir pek inandırıcı değildi ama :)))) dedim ki nohutla yapılan mayalama tereyağ ile de olur ve sonuç harika....çok teşekkürler :))
Silİlk defa duydum ben de çok ilginç..
YanıtlaSilGörüşmek üzere :)
Görüşelim Şenayım :)) bana da pek inandırıcı gelmemişti. Sevgiler
Silİlk defa duydum bende ama çok güzel sizin yoğurt harika görünüyor,yoğurt mayası olmadığında iyi bir alternatif...tereyağıda neticede sütten geliyor,demekki tekrar aslına rücu ediyor...Çok teşekkür ederiz payalaşımın için arkadaşım...
YanıtlaSilBen teşekkür ederim Tülin mayalama mantığı nasıl işliyor bilmediğim için kafamda bir yere oturtamamıştım fakat işe yaradı...Hemde çokk işe yaradı.Sevgiler
SilAfiyet olsun canım, ben hiç yoğurt yapmadım rahmetli annem yapardı arada sırada. Tembellik etmeyip senin gibi yapmak lazım ama üşeniyorum işte:)))
YanıtlaSilSevgiler.
Küçük bir kaba dene bence Müjdem çokk güzel oluyor. Sevgiler benden de sana :)
Siltatlım eline sağlık,ben kesin denerim.1 litre süte 1 kaşık tereyağ hesabı doğrudur sanırım.
YanıtlaSilbu arada market tereyağı olur mu acep?
sevgiler canımç
Bir yemek kaşığı tepeleme olsun.Ben ilk kez yaptığım için tereyağını biraz fazla kullandım. Pastörize olanlardan değil de köy tereyağı olanlardan kullan.Tarif köy tereyağı ile verilmişti.Öptüm çokk :)
SilBu ilginç fikrin oluşturduğu tadı merak ettim :) Ev yoğurdu gibisi de yoktur zaten :)
YanıtlaSilHemde miss gibi bir ev yoğurdu oluyor. Sevgiler :)
SilDaha önce duymuş fakat güvenemediğim için yapmamıştım. Harika olmuş, ben de deneyeceğim :)))
YanıtlaSilTarif tuttu vallahi :)) sevgiler :)
SilŞahane bir fikir ve lezzetlidir çokça da...
YanıtlaSilEllerine sağlık ♥
Şebnem hem de nasıl lezzetli :))) Kalanına da ayran yaptım hımmmm:))
Silİlginç.. Annem yoğurda bir silme yemek kaşığı toz şeker koyup mayalar da :) günlük sütle deneyeyim merak ettim :)
YanıtlaSilEee sizin annenizin daha da ilginçmiş....Bu aralar herşeyi ilk defa duyuyorum zaten :)) sevgiler
SilBismillah?
YanıtlaSilCiddi ciddi tereyağdan yoğurt mu oldu şimdi?
Denerim valla
Sevgiler
Vallahi Kadriyecim oldu bitti..Mutlaka denemelisin harika oldu.Püf noktası Köy tereyağı .....senin annenden gelir nasılsa....sevgiler:)
Sililk defa duydum. her hafta yoğurt mayalayan biri olarak bunu denemeliyim. en azından bir litreden deneybilirim
YanıtlaSilBir kere de bunu deneyin pişman olmazsanız Sevgiler :)
SilAaa hiç duymamıştım. Yağ süt çırpılarak yapılmıyor muydu, nasıl mayalamayı başarıyor çok ilginç :)
YanıtlaSilEllerine sağlık,afiyetle yiyin.
Bu konuda bilimsel hiçbir açıklamam yok vallahi Handan:))))yaptım,oldu:)) Çok teşekkürler :))
Silİki türlü tereyagi elde etme yöntemi var.Biri süt kaymagindan diğeri yogurdan. Sut kaymağindan elde edilen tereyagi ile yaparanız başarısız olursunuz.Yağınızın yoğurt yağı olduğundan emin olun.;)
SilBu güzel fikir için çok teşekkürler...
SilÇam kozalağı, taş, çiğ damlası ile yoğurt mayalandığını okudum, duydum. Tereyağını ilk kez duydum ve tereyağı yoğurda daha yakın akraba gibi gözüktü bana. O yüzden de sonucun muhteşem olmasına hiç şaşmadım :)) Afiyetle.
YanıtlaSilEvet şimdi hatırladım hıdırellezde çiğ damlası ile yoğurt mayalamaya kalkmıştım, sonuç hüsrandı :((( ama nasıl yapılacağını tam olarak öğrenemiştim. Çokkk teşekkür ederim.Bu arada sana telefonumu göndermiştim.Aldın mı? acaba mail gereksize mi düştü :) sevgiler
SilBen karadenizliyim biz de trabzon tereyağ meşhurdur ama hiç böyle yoğurt mayalandığını görmemiştim şaştım kaldım :)
YanıtlaSilTrabzon köy tereyağı ile mayalanan yoğurdun lezzetini hiçç düşünemiyorum. Hoşgeldiniz bu arada....Sevgilerimle
Silsüper eminim tadı kıvamı harika oluyordur.
YanıtlaSilKıvam olarak markettekiler gibi kalıp gibi değil ama hiç değilse doğal koruyucusuz hoşgeldiniz sevgilerimle
SilAaa. Denemeliyim. Hahhaha, fikir cok hosuma gitti, insallah ben de becerebilirim.
YanıtlaSilSevgiler
Korkma :)))) kesinlikle beceririrsin sevgiler
Silİlk defa duydum bende Sertaç hanım bende anneme söyleyim ben çok fazla yapamıyorum. Acaba nasıl tadı Ağzınıza terayağ gibi bir durum geliyormu acaba teşekkür ederim cevap verirseniz mutlu olurum ....
YanıtlaSilSelam çok lezzetli onu ısrarla söylemek istiyorum. Ekşimesi falanda yok.Üstü tamamen tereyağ oluyor onu ayranda kullanabilirsiz Altı olduğu gibi yoğurt ama ...Denemenizi isterim Sevgiler
SilAz önce ben de ilk kez tereyağla yogurt mayaladim ..çünkü evde maya kalmamis bu kez de böyle olsun dedim ..sizin tarifinize göre yaptım bakalim sonuç başarılı olacak mı...eğer olursa bunu da paylaşırım..bekleyip göreceğiz paylasimlar icin de teşekkürler..
YanıtlaSilOoo süper....kesin başarılı olursunuz...Bekliyorum. ben teşekkür ederim
SilMerhaba tereyağ yoğurt kaymağından mı yapılmış olması lazım yoksa süt kaymağından mı
YanıtlaSilSelam ben yemeklerimde kullandığım organik olduğunu düşündüğüm tereyağı ile yaptım.
SilMerhaba acaba tadı nasıl oluyor bir farklılık var mi yoksa normal mayaladigimiz yoğurttan daha tatlı mi oluyor yani bebek yoğurdu gibi mi
YanıtlaSilMerhaba daha lezzetli kaymakımsı bir tadı oluyor.Evet dediğiniz gibi tam bebek yoğurdu :)
Siltereyağının aslı yoğurt zaten
YanıtlaSilAsıl azmaz ,bal kokmaz, kokarsa yağ kokar aslı katıktır sözünü hatırlattı bana...iyi fikir deneyeceğim
Mayaladım tereyağı ile tutmadı köy tereyağı değildi marketten tuZsuz tereyağı aldım ama tutmadı napim o sütü bn
YanıtlaSil:) geçmiş olsun size gerçek tereyağı kullanmak gerekiyor.Markette satılan tereyağların çoğu margarinden üreme......
SilBurda önemli olan tereyağının yoğurttan yapılması.köylerde yoğurttan yapılır.marketlerdekiler süt yağıdır
YanıtlaSilSadeyağla denedim olmadı bu defa 75 derece firinda bir saat beklettim dolaba koydum hayırlısı bskalım
YanıtlaSilSadeyağ bir çeşit margarin....katkılı oyüzden olmamıştır. Bende bir keresinde marketten aldığım tereyağ ile denedim tutmamıştı. Hadi bakalım hayırlısı
SilElinize sağlık.
YanıtlaSil