Selam
"Miss kokulu, ağzıma attığımda aromasını, damağımda bırakan lezzette çilekler var raflarda...." diyemeyeceğim. Ama haftasonu geçen sene Güliz'de gördüğüm çilekli yaz kekini yaptım. Çilekler için söylediklerimi, kek için söyleyemem. Muhteşem, şahane bir tat...
hem de az zararlı ve çok kolay....
MALZEMELER
Yaklaşık 5 kaşık şeker
Oda sıcaklığında 3 yumurta
6 yemek kaşığı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Yarım kutu krema
1 kase dilimlenmiş çilek
YAPILIŞI
Çilekleri yıkayıp ortadan ikiye bölüyoruz. Kasede beklesinler. Hamuru için; 3 yumurta ve 5 kaşık şekeri beyazlayana kadar mikserle çırpıyoruz.
Ardından 6 yemek kaşığı unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ilave edip tekrar çırpıyoruz. Karışımı sıvıyağ ile yağlanmış tart kalıbımıza döküp, çileklerimizi üzerine serpiştiriyoruz. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 30 dakika üzeri hafif kızarana kadar pişiriyoruz.
Süre fırınımıza bağlı arkadaşlar....daha önce de pişebilir aman diyiim...başından ayrılmayın. Fırından çıkar çıkmaz üzerine kremayı fırça yardımı ile sürelim.
Fırından çıktığında işte böyle.....
Krema sürdüğümüzde böyle..birazdan bütün kremayı içine çekip öyle nefis bir tada dönüşüyor ki.....bayılacaksınız..
Uzun zamandır pasta-börek yapamamıştım. İyi geldi bu yayın bana....
Orijinal tarif ise beğenerek takip ettiğim Zeynep'ten
Sevgilerimle
İlk defa böyle bir kek görüyor ve duyuyorum...
YanıtlaSilAma şahane gözüküyor...
İlk fırsatta denenecekler arasında.
Eline sağlık Sertaçcım ♥
Şebnem teşekkürler canım.. o kadar lezzeti ki..hem kıtır hemde yumuşak..
SilÇok merak ettim bu keki. Mutlaka deneyeceğim. Kremalı oluşu ilginç geldi. Çektiğindeki halini çok merak ettim. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilKremayı çektiğinde üzerine pudra şekeri de serpebilirsiniz. çok teşekkürler
SilSertaç cım Balkanlar Türkiye arasındaki göç yazıların yaşanılanları anlatışını okudum neredeyse benim dedelerimin yaşadıklarını anlatmışsın hepsi aynı sıkıntılı süreçten geçmişler kayınpederim Kozana lı İncebeyler sülalesinden doğup büyüdüğü toprakları anlatırdı emeğine sağlık canım gerçekten kitaplara sığmayacak bir yazı kekinde nefis görünüyor meyveli kekler lezzetli oluyor kremalı denememiştim afiyet olsun .
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim size.. Kozana'nın hangi köyü acaba? Hatırlıyorsanız bildirin bakayım. Şahane bir kek..teşekkürler tekrar sağolun....
SilNefis görünüyor, ellerine sağlık. Mutlaka deneyeceğim bu tarifi ;)
YanıtlaSilTeşekkür ederim Gül öptüm :)
Sileline sağlık :)
YanıtlaSilİşte hayal ettiğim kek! Kuru kekleri sevmiyorum, meyvelileri de. Bu pastamsı olmuş, çilekleri Ata'ya yediririm, kek kısmını ben hallederim. Ellerine sağlık Sertaç.
YanıtlaSilKendini pasta sanan kek gerçekten...Ata'cık pek sever..afiyet olsun
SilEllerine sağlık Sertaçım...Süper görünüyor...Yemede yanında yat..İşte o kadar....Sevgiler
YanıtlaSilGülizcim sağol geçen seneden beri aklımda..çilek mevsimini kaçırmıştım. Tarif için teşekkürler Gülizcim
SilNasıl da yumuşacıktır bu kek, Nasıl da enfestir :) çilekli tatlarda favorim, ellerine sağlık süper olmuş :)
YanıtlaSilVallahi şahane oluyor. Kremalı kremalı pek güzel....sevgiler canım :)
SilBayılırım çilekli tatlara elinize sağlık :)
YanıtlaSilÇokk teşekkürler :) sevgiler
Silgünaydın sertaç,
YanıtlaSiliçime kek yapma sevdası düşürdün bak:)
eline sağlık.
sevgiler
Günaydın Canımmm özledim seni...
SilTam mevsimi yap yap pişman olmazsın..teşekkürler
Aldığınız tariflerdeki arkadaşların keklerinede baktım ama sizin kek muhteşem görünüyor,görsel harkulade ve eminim tadı da muhteşemdir...hemen kaydediyorum yapılacaklar listesine,ellerinize sağlık arkadaşım...
YanıtlaSilAyy çok teşekkür ederim. Ne güzel cümleler bunlar sevgilerimle :))
SilArkadaşım denedim ve paylaştım,tarif için teşekkür ederim....
YanıtlaSilAyy beğendin mi? afiyet şeker bal olsun.
SilÇilekli her şeyi severim denemeliyim.Ellerinize sağlık.Nefis görünüyor.
YanıtlaSilMerhaba kalıp ölçüsü ne olmalı
YanıtlaSilKek kalıbım tantintoni nin standart kek kalıbı idi.
Sil