23 Temmuz 2014 Çarşamba

TAZE SOĞANLI-ISPANAKLI BOŞNAK BÖREĞİ

BOŞNAK BÖREĞİ İÇ MALZEME


Bugün sizlerle iş yerimdeki Boşnak arkadaşımın annesinin tarifi olan çok lezzetli, yumuşacık, taze soğanlı,(Tarife  taze soğanı ben soktum ama müthiş lezzetli oldu) ıspanaklı,süzme peynirli  boşnak böreğinin tarifini paylaşacağım.


1 kg yufka
Tabii açma yufka olsa daha güzel ama... :(

İÇ MALZEMESİ
*500 gr süzme peynir
*4 yumurta
*1 kutu taze krema
*200 ml.süt
200 ml ekşi krema (yerine yoğurt olabilir)
Ben ekşi süzme yoğurt kullandım.
*250 gr ıspanak
(Dondurucumda kavrulmuş ıspanağım vardı onu kullandım)
*10-15 adet taze soğan
*1 çay kaşığı tuz
*karabiber

BÖREĞİN ÜZERİNE SÜRMEK İÇİN
*150 gr tereyağı

YAPILIŞI
Yumurtaları iyice çırpalım. İçine sütü, ekşi kremayı,süzme peyniri( bıçakla keserek), kremayı,süzülmüş ve doğranmış ıspanağı, doğranmış taze soğanları, tuz ve karabiberi ekleyelim.İyice karıştıralım.

Fırın tepsimizi tereyağının bir kısmı ile yağlayalım. Üzerine bir yufkayı yayalım. Yufkamızın üstünü tereyağımız ile yağlayalım(Tereyağından ufak parçalar kesip koyabilirsiniz) ve üstüne hazırladığımız karışımdan kaşık kaşık koyalım.Bu işlemi bir yufka, bir karışım olarak devam ettirelim.

Son kalan iki yufkayı üstüne koyarak, kalan tereyağı ile yağlayıp yaklaşık 40 dk. 200 C önceden ısıtılmış fırınımızda pişirelim. Afiyet olsun...

ÖNEMLİ NOT
Böreği ne malzeme ile yaparsak yapalım,içini bol koymamız gerekiyor.


Tüm dualarımızın kabul olması dileğiyle...Kadir gecemiz kutlu olsun...
                                                                                  Sevgilerimle


BOŞNAK BÖREĞİ

22 Temmuz 2014 Salı

VİŞNE

VİŞNE

 Selam daha önce http://serhira.blogspot.com.tr/2014/06/kiraz.html yazımda da bahsettiğim bizim köyün vişneleri toplanmaya başlamış..

O kadar da şımarık bir meyve ki; görüyorsunuz  dallar dolu dolu...

AFYON VİŞNE
 Vişne reçelimi ve marmeladımı sağ olsun kayınvalidem yapar gönderir. Bende bol bol kompostosunu kaynatırım. Aile arasında efsaneye dönüşen  beyaz-cikolatali-visneli-kek imi sık sık yaparım. Likörünü yaparım. Ramazan Bayramından sonra size bir likör tarifi vereceğim..


VİŞNE

  Eğer sipariş vermek isterseniz bizim köylüler  gönderime başlamışlar...Tekrar iletişim numarasını yazıyorum.
Süreyya Yıldız
0 506 705 55 28
Pişman olmazsınız... sevgilerimle

18 Temmuz 2014 Cuma

EN LEZZETLİ PROFİTEROL

Merhaba  sizlere bugün profiterol yapacağım..Dışarıda profiterol yediğim zaman  peri bacalarını bıçak kullanmadan asla ayıramam... kayış gibidir... Oysa evde yapılan peri bacaları öyle mi incecik oluyor. Peri bacalarının yapımı profiterolün aslında en zor kısmıdır. Ama benim tarifimde çok kolay...(Çok iddialı konuştum.Umarım deneyenler tutturur..bırrrrr ) 
Tarifime gelince...

PROFİTEROL

 PERİ BACALARI MALZEMESİ
*Yarım paket sana yağ 
*Bir su bardağı su
*Bir su bardağı un
*3 yumurta (oda sıcaklığında)
*1 paket vanilyalı puding

YAPILIŞI
Yağı eritelim.Suyu ilave edelim.Kaynamaya başlayınca unu ekleyelim.Karıştırarak 5 dk.pişirelim.Soğuyamaya bırakalım.Soğuduktan sonra oda sıcaklığındaki yumurtaları teker teker hamurumuza yedirelim.Mikser kullanmanıza gerek yok.Kaşıkla yedirebiliriz.

PROFİTEROL
 Yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize kaşıkla top şeklinde ya da elimizle hafifçe sıkarak şekil vererek  yerleştirelim.170 C'ye ayarladığımız fırında yaklaşık 30 dk  altın rengini alıncaya kadar pişirelim.
Peri Bacalarımızı fırından çıkartıp soğumaya bırakalım.Bu arada vanilyalı pudingimizi hazırlayalım.Soğuduktan sonra, azıcık keselim ve içlerine puding dolduralım.Tabağımıza dizelim.
Bu arada sosumuzu hazırlamak üzere biz tekrar ocağın başına geçelim. :)



PERİ BACASI

ÇİKOLATA
 ÇİKOLATA GANAŞ
*3 paket bitter çikolata
*1 kutu krema
*1 yemek kaşığı tere yağ
*1 çorba kaşığı toz şeker
YAPILIŞI

Çikolataları parçalara ayıralım.Çelik bir kasenin içine koyalım. İçinde kaynamış su bulunan çaydanlığın üzerine oturtalım.Yumuşasınlar.
Kremayı şekerle birlikte cezveye koyalım.Kaynar kaynamaz içine bir yemek kaşığı tereyağını ekleyelim ve çikolataların üzerine ekleyelim.Çırpma teli ile  homojen bir sos yapalım. Sosumuzun içine koyduğumuz tere yağ, profiterollerimizin parlak olmasını sağlayacaktır. 


PROFİTEROL


PROFİTEROL SOSU
 İyice karıştırdıktan sonra sosumuzu peri bacalarımızın üzerine dökelim.Afiyet olsun
PROFİTEROL

                                                                                                                Sevgilerimle

BU BİR MÜBADELE HİKAYESİNİN ANLATILDIĞI RADYO HİKAYESİ

KOZANA HATIRALARI......

Selam Mübadil insanların fotoğraflarıyla birlikte bir mübadele hikayesi anlatımı burada....Bakalım kimlerle ortak hikayelerimiz var?...