Merhaba sizlere bugün profiterol yapacağım..Dışarıda profiterol yediğim zaman peri bacalarını bıçak kullanmadan asla ayıramam... kayış gibidir... Oysa evde yapılan peri bacaları öyle mi incecik oluyor. Peri bacalarının yapımı profiterolün aslında en zor kısmıdır. Ama benim tarifimde çok kolay...(Çok iddialı konuştum.Umarım deneyenler tutturur..bırrrrr )
Tarifime gelince...
PERİ BACALARI MALZEMESİ
*Yarım paket sana yağ
*Bir su bardağı su
*Bir su bardağı un
*3 yumurta (oda sıcaklığında)
*1 paket vanilyalı puding
YAPILIŞI
Yağı eritelim.Suyu ilave edelim.Kaynamaya başlayınca unu ekleyelim.Karıştırarak 5 dk.pişirelim.Soğuyamaya bırakalım.Soğuduktan sonra oda sıcaklığındaki yumurtaları teker teker hamurumuza yedirelim.Mikser kullanmanıza gerek yok.Kaşıkla yedirebiliriz.
Yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize kaşıkla top şeklinde ya da elimizle hafifçe sıkarak şekil vererek yerleştirelim.170 C'ye ayarladığımız fırında yaklaşık 30 dk altın rengini alıncaya kadar pişirelim.
Peri Bacalarımızı fırından çıkartıp soğumaya bırakalım.Bu arada vanilyalı pudingimizi hazırlayalım.Soğuduktan sonra, azıcık keselim ve içlerine puding dolduralım.Tabağımıza dizelim.
Bu arada sosumuzu hazırlamak üzere biz tekrar ocağın başına geçelim. :)
ÇİKOLATA GANAŞ
*3 paket bitter çikolata
*1 kutu krema
*1 yemek kaşığı tere yağ
*1 çorba kaşığı toz şeker
YAPILIŞI
Çikolataları parçalara ayıralım.Çelik bir kasenin içine koyalım. İçinde kaynamış su bulunan çaydanlığın üzerine oturtalım.Yumuşasınlar.
Kremayı şekerle birlikte cezveye koyalım.Kaynar kaynamaz içine bir yemek kaşığı tereyağını ekleyelim ve çikolataların üzerine ekleyelim.Çırpma teli ile homojen bir sos yapalım. Sosumuzun içine koyduğumuz tere yağ, profiterollerimizin parlak olmasını sağlayacaktır.
İyice karıştırdıktan sonra sosumuzu peri bacalarımızın üzerine dökelim.Afiyet olsun
Çok lezzetli görünüyor , ellerinize sağlık.Cesaretimi topladığımda mutlaka tarifinizi deneyeceğim :))
YanıtlaSilTeşekkürler....
SilKendim yaptığımda yiyememiştim. O kadar yağ - yumurta kullanımından bir tuhaf olmuştum.
YanıtlaSilEllerine sağlık.
Vallahi yağ ve yumurta olmayan bir lezzette yok ki....Teşekkürler
SilBunu bende kendım yapıyorum hatta içine muz da koyuyorum yuvarllak vazıyette kımse anlamıyor hoş bir tat var dıyorlar :)))))) İzlemeye aldım bana da beklerım :) http://meralgumus.blogspot.com.tr/
YanıtlaSilMuz koymak iyi bir fikir teşekkürler geliyorum
SilElinize sağlık çok güzel görünüyorlar bizim evinde favori lezzetlerindendir..Bloğunuzu takibe aldım benim bloğumada beklerim..
YanıtlaSilTeşekkürler Hanife .....geliyorum sevgiler
Silofff ne güzel görünüyooor :)
YanıtlaSilcanım istedi..denemeli :)
ellerine sağlık..
Teşekkürler Mor incir...sevgiler
SilProfiterole bayilirim, bunlarda harika gorunuyorlar :) Ellerine saglik Sertac.
YanıtlaSilSevgiler
Teşekkürler Sinemcim...sevgiler
Silbizim evdeki çikolata sever canavarların en çok sevdiği tatlıdır bu profiterol.. genelde dr.outkerin kutu da 3 ayrı malzeme ile satılanı yaparım çokta güzel olur ama bunu da deneyeceğim elbet.. zira aynen dediğin gibi dışarda satılan profiterollerin hamuru kayış evet:))
YanıtlaSilTeşekkürler Sebuş...Dene bence pişman olmazsın sevgiler
SilÇok lezzetli görünüyor. Ellerinize sağlık :) Acayip canım çekti. Bir çaresine bakılmalı derhal. Sevgiler :)
YanıtlaSilTeşekkürler Ersin güzel yorumun için :)
Silsertaç gerçekten kolay mı su gii anlatmışsın,çok severim ben
YanıtlaSilbir de sormak istediğim sana yerine tereyağ kullanabilirmiyim
yapıcam ben bunu istanbula dönünce
ellerine sağlık
çok sevgiler
Kullanabilirsin tabii ki...Çok da zor değil Havva....Sevgiler canım
SilCok sevdigim bu tatliyi kendim yapmak hic nasip olmadi. Soyle baktim bir fotoda bile pofuduk pofuduk hemen denemeliyim dedim... ellerinize saglik :)
YanıtlaSilTeşekkürler basit bir tarif tutturmak kolay size şimdiden kolay gelsin
Silsevgiler