Hafta sonu anneme ev görmeye gelen çokk sevdiğim Emine ablam ve Didoş'a hazırladım. Çok beğendiler... Kahverengi-beyaz lokumlarımı artık daha sık yapmalıyım....
MALZEMELER
- 4 yumurta
- 1,5 su bardağı şeker
- yarım su bardağı sıvı yağ
- yarım su bardağı süt
- kabartma tozu
- 1 çay kaşığı karbonat
- vanilya
- limon kabuğu rendesi
- Yaklaşık 2,5 su bardağı un
SOS İÇİN
- 3 su bardağı süt
- 4 yemek kaşığı kakao
- yarım su bardağı pudra şekeri
- yarım su bardağı sıvı yağ
Yapılışı:
*Kek için önce yumurta ve şekerimizi çırpalım, diğer malzemeleri karışıma ekleyelim.
*Yağlanmış büyük kare borcama kek hamuru dökülür.
*Isınmış 160 derece fırında 30-35 dakika pişirelim.
*Kekimiz tamamen soğuyuncaya kadar dinlendirelim.
*Kekimizde ve sosumuzda tamamen soğumuş olmalı
*Keki istediğiniz büyüklükte küp küp dilimleyelim.
(Ben birer lokmalık olsun diye biraz küçük dilimledim..Fakat sosa batırınca keklerimin dağılma riski ile karşıya karşıya kaldım. Aman dikkat!!!!)
*Çatal yardımı ile keki sosa bulayalım çok bekletmeden çıkaralım ardından hindistan cevizine bulayalım.
*Buzdolabında dinlendirdikten sonra servis yapalım.
Afiyet olsun.....