3 Ekim 2017 Salı

SELANİK DOYRAN KÖY LİSTESİ ve DOYRAN'A AİT BİLİNENLER



                             Selanik Eski Cuma köy camii


                           
                                                                                          Fotoğraf Selanik sayfasından alınmıştır.





Aşağıdan gelir Kara Yusuf                                          Bosks tepesinde
Martin sesi var                                                            Yağmur serpeler
Kara Yusuf'un başında                                               Kara Yusuf'u sorarsanız
Altın fesi var                                                               Gogo'yu bekler

Ayde Kara Yusuf                                                         Hamzalı başında
Buradan aşalım                                                           Pusu kurulur.
Gene aşalım be Yusuf                                                 Pusunun içinde
Bayrak açalım                                                             Nerelerin vurulur

Doyran yolları be Yusuf                                             Haydi be Kara Yusuf
Engin daracık                                                             Gel artık eve
Çok istemem be Gogo Demirci                                  Gitmem annem,gitmem babam
Üç yüz liracık                                                             Gitmem eve, geçmem ele......


Kara Yusuf'un memleketi Doyran

Osmanlı İdaresinin son döneminde, mübadele olmadan önce,  Doyran'da nüfusun çoğunluğunu Türkler oluşturuyordu. Yusuf  Doyran nahiyesine bağlı Valodon köyünde yaşamaktaydı. Bir takım güçlerin kışkırtmaları ile yüzyıllardır birlikte yaşayan halkların arası bozulmaya başlamıştı. Hırıstiyan halk, Türklere karşı isyan hazırlığına girişmişti. Sık sık terör olayları yaşanmaktaydı. Bir gün Doyran'lı  bir  hırıstiyan delinin çuvalına, bomba düzeneği kurarak Türklerin alışveriş yaptığı pazara gönderirler. Bomba patladığında 30 Türk ölür. Ölenlerden ikisi Kara Yusuf'un kardeşleridir. Bu olaydan sonra öcünü almak isteyen Kara Yusuf, dağa çıkarak eşkiya olur.Ardından jandarma, Kara Yusuf'un peşine düşer. Halka da, Yusuf'un ölüsünü ya da dirisini getirene mükâfat verileceği duyurulur. Yusuf  bu arada olayı planlayan Gogo Mito'nun peşine düşmüştür. Yusuf'da köy halkına 500 lira karşılığında, Mito'nun hayatını bağışlayacağını duyurur. Yusuf'un amacı, parayı duyup ortaya çıkan  Mito'yu tuzağa düşürüp öldürmektir.. Birkaç gün sonra ortaya çıkan Mito'yu, Yusuf öldürür. Kendilerine yardım eden  Yusuf'u köy halkı ele vermez. Köy halkı gizli gizli ormana yemek gönderip, onu besler. Kara Yusuf bir gün, Doyran yakınlarındaki Ferdane çeşmesinin başında dinlenirken, Asanlı köyü hocasının hırıstiyan hizmetçisini  görür ve ondan kendisine yemek getirmesini ister. Hizmetçi eve dönüp durumu hocasına anlatır. Hoca ilandaki mükâfatı düşünerek hizmetçisi ile Yusuf'u öldürmeyi planlar. Hazırladıkları yemeğe uyku otu denilen "delice otu" ekleyerek Yusuf'a gönderir. Yemeği yedikten sonra derin bir uykuya dalan Yusuf'u hizmetçiye öldürtür. Bu olay üzerine halkın düzdüğü türkü Doyran yöresinde bugün hala söylenmektedir. Davul ve zurna eşliğinde söylenen türkü bir halk dansı olarak ağır bir tempoyla hala oynanır. (1) 

1-Makedonya Türklerince söylenen türküler - Prof.Dr.Hamdi Hasan 


Şu anda, yarısı Makedonya, yarısı Yunanistan sınırları içinde kalan, Yunanistan tarafında kalan köylerin mübadeleden sonra tamamen terkedildiği vilayettir.
Müslümanlar Doyran'ı terk etmeden önce Doyran aşağıdaki köy ve mahallelerden oluşuyordu.

KÖYLER
MAHALLE
Köşklü
Perest
Çınarlı
Ahatlı
Robova
Musa Bey
Dervişli
Eceoğulları
Sinan Çavuş
Karaoğulları
Valyos
Gölbaşı
Çavuş
Ercili
Urgancı
Büyüklü
Akçalı
Doğcalı
Ramuda
Valodan
Zir Gökçeli
Volcalı
Bulamaçlı
Dimotice
Gırbaş
Çepelli
Karalı
Şanşalı
Gökçeli Bala
Kraşteli
Gırbaşı Zir
Gerüşekli
Karasinan
Karapazar
Surlova
Dimonçe
Karacalı
Voloves
Devecili
Kölemenli
Karlova
Popova
Akıncalı
Acıoğulları
Çağlı


Doyran'dan Türkiye'ye ye gelenlerin yerleştirildikleri yerler ise;
İSTANBUL
Çatalca, Silivri, Saraçhane, Nuru Osmaniye, Bakırköy, Şehremini, Üsküdar, Fatih-İskender mah.-Muratpaşa mah- Katip Muslittin mah, Kocamustafapaşa, Maltepe, Topkapı, Tuzla,Aksaray, Tophane
Muğla-Fethiye,Ankara-Ayaş, Denizli Sarayköy-Işıklı köyü

EDİRNE
İpsala, Uzunköprü,Malkoç köyü

TEKİRDAĞ
Kumbağ, Köse İlyas Köyü,Naib,Çorlu, Barbaros,Mürefte, Yuvalı köyü

ÇANAKKALE
Bayramiç, Ezine, Balıklı köyü
Bursa-Gemlik, Zonguldak-Ahurlu, Sinop,Aydın-Söke, Kastamonu-İnebolu


Amasya Havza, Tuzsuz, Merzifon, Konya- Ilgın, Eskişehir, İçel, Tarsus, Ordu, Bolu-Karaçayır

BALIKESİR
Gönen, Edremit,Bandırma, Zeytinli köyü

İZMİR
Karaburun, Göztepe, Bergama, Karşıyaka-Fettah mahallesi, Bornova, Dikili

Kırklareli-Pınarhisar, Vize, Soğucak köyü, Babaeski

MANİSA
Salihli-Reşadiye mahallesi, Horozköy, Harmanda köyü

KOCAELİ
Geyve, Akhisar

GÜNCELLEME 



4 yıllık emeğimin sonucu olan kitabımı 2018 yılında yayınladım. Vefa örneği olmasını istediğim için ; doğduğu toprakları bir daha göremeyen buğulu,elâ gözlü tüm mübadillere ithâf ettim. 
Umarım birçok mübadile faydası olur. Kitabı almak isterseniz eğer sertaccihan@hotmail.com adresinden bana mail atmanız yeterlidir. 

Memleketten-Vatana Sessizlerin Hikâyesi
1915 Yunanistan Kozana seçmen kayıtlarında Türk ve müslüman nüfusa ait bilgiler ve mübadele
adlı kitabımın arka kapak yazısıdır.

"Kimlik arayışına girdiğimde karşıma çıkan mübadele ve mübadillik idi. Konuyu araştırmaya başladıkça "mübadele bağlamında" tarihin sunulma ve anlaşılma biçimindeki yanlışlığı görmeye başladım. Çoğu mübadil torunu atalarının isimlerini bilmedikleri gibi, nereden geldiklerini, niçin geldiklerini de bilmiyorlar. Bu durum çocuklarımıza kültür aktarımı yapamadığımızın çok net bir kanıtı olarak karşımızda duruyor.
Bir toplumun mensubu olmak, o toplumun oluşma sürecinde ortaya çıkan kültürünü taşımak yükümlülüğünü de beraberinde getirir. Bireyler arasındaki zincir koptukça kültürsüz toplumlar ve kültürsüzleşme ortaya çıkmaktadır.
Bu kitapta kaybedilen Balkan savaşlarından sonra Yunanistan devleti sınırları içinde kaldığı için Yunan vatandaşı sayılan ve bu nedenle 1915 yılında yapılan Yunanistan genel seçimlerinde oy kullanan, Selanik Kozana eyaletine bağlı 61 köyde yaşayan 16 yaş üstü toplam 5140 Türk-erkek-müslüman nüfusa ait bilgiler ve lâkapları bulunmaktadır. Birçok Türk ailenin soyadlarının kaynağı bu lâkaplardır.
24 Temmuz 1923 tarihinde imzalanan Lozan Barış Antlaşması kapsamında 30 Ocak 1923 tarihinde imzalanan "Yunan ve Türk Halklarının Mübadelesine ilişkin sözleşme ve protokol" gereği Rumeli'den Anadolu'ya gelen Türkiye'nin Yunanistan doğumlu yeni vatandaşları ülkelerinin ekonomik,siyasi ve kültürel biçimlendirilmesinde kilit taşı oldular"

                                                                       Sevgilerimle


68 yorum:

  1. çok güzel, çok kıymetli bir paylaşım daha. emeğine sağlık canım. keyifle okuyorum. türkü ilk başta tanıdık gibi geldi ama değilmiş.sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Özlemcim ne biliyorsam aktarmaya çalışıyorum. Türkünün melodisini bende hatırlayamadım.. Sevgilerimle

      Sil
  2. Çok teşekkürler Sertaç Hanım,Akıncalı ve Ahatlı dedelerimin köyleri,geçen yaz ziyaret ettim,fakat herhangi bir iz bulamadım.Rahmetliler buraların anısı ile yaşadılar,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İz bulmak maalesef artık mümkün değil Mustafa bey....köyünüzde eski mezarlığın yerini bilen birisini bulup,dua edebilirseniz, biraz da toprak bir şişe de su getirip mezarlarına serpebilirseniz ne mutlu size.....

      Sil
  3. Aktardığınız bilgiler için çok teşekkürler... Makedonya'da kalan Doyran ve köylerinden de bir grup insanımız da 1950'li yıllarda, Aydın'ın Söke ilçesi yakınlarındaki Güllübahçe'ye göç etmişlerdir..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilgi için teşekkürler..

      Sil
    2. Benimde anneannem dedemler doyranlı ibiş ağalarmış lakapları

      Sil
  4. Dedelerimiz mübadele ile gelmişler Doyran Karacalı köyünden Amasya Tuzsuz köyüne yerleşmişler.Bir Mübadil torunu olarak Ailece gitmek oraları görmek istiyoruz.Emekleriniz için teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah bir gün kısmet olur. Rica ederim efendim..

      Sil
    2. Bizde doyrandan tuzsuz köyüne gitmişiz

      Sil
  5. Yunanistan sınırında kalan köyler hangileridir bununla ilgili bilgi mevcutmudur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef bu konuda bilgim yok

      Sil
    2. S.a ben aydin sökeden annem doyran dogum lu vatandaslik almaya calisicam ne tavsiye edersiniz ..neden aydin söke yazmiyor goc edenler listesinde

      Sil
  6. Merhaba bende tarihini merak edenlerden biriyim kendi kendime araştırmaya çalışırken bu sayfaya denk geldim benim annemin annesi tarafı Doyran lı ,annemin babası tarafı Langaza lı.anneannemin dedesi Doyran lı demir pehlivanmış.mübadele zamanı karısı ve çocukları Çanakkale ,Biga ,aksaz a yerleşmiş.büyük dedem demir pehlivan adı Timur orda kalarak savaşmış.bir dahada geri dönmemiş tabi bende daha çok bilgi edinmek istiyorum ,ama bulunmuyor tabiki,paylaşımınız çok güzel çok beğendim.araştırmalarınzda başarılar dilerim ,tarihe dokunmak güzel.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Kendi kişisel tarihimiz hakkında araştırma yapmak daha da güzel...yolun başındasınız ama çok keyifli bir yol..size başarılar diliyorum sevgilerimle

      Sil
    2. Merhaba, e-devlette ulaşabildiğimiz en son kişi dedemin babaannesi. 1874 Doyran doğumlu. Onun da babasının ismi Demir olarak görünüyor. Yazdığınız yorum üzerinden 5 yıldan fazla zaman geçmiş görür müsünüz bilmem ama belki de aynı sülaleden geliyoruz :

      Sil
    3. Umarım görür.....

      Sil
  7. Mübadele Öncesi ve Sonrası Eski ve Yeni Adları ile "KUZEY YUNANİSTAN YER ADLARI ATLASI" nı Lozan Mübadilleri Vakfından alabilirsiniz. Telefonu 0 212 245 61 55 dir.

    YanıtlaSil
  8. Merhaba,bu bilgilere nereden ulaştınız bunu öğrenebilir miyim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba
      Kaynak kitaplardan, araştırmayı seviyorum. Ayrıca bende bir mübadil torunuyum. Burada yazdıklarım benim kişisel tarihim

      Sil
  9. Merhaba Sertaç Hanım, çalışmalarınızı tebrik ediyoruz,
    Potoras köyünün listelerini de yayınlamanızı bekliyoruz, iyi çalışmalar,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba kitapta yayınlayacağım porturazı buradan paylaşırım saygılarımla

      Sil
  10. Merhabalar vermiş olduğunuz bilgiler çok değerli benim nenemin babası doyranlı babamın babası tüyran yazıyor ancak tüyranla ilgili bir bilgiye erişemedim yardımcı olursanız sevinirim

    YanıtlaSil
  11. Bu araştırma çok güzel olmuş ancak mübadelede doyrandan samsun havza ersandık köyü ve akrabalarının bir kısmı bursa karacabey başköy'e yerlestirilmistir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilgi için teşekkürler

      Sil
    2. Annemın babaları da doğran lı İstanbul Kocamustafapaşa dan akrabaları Samsun havza da dıye bılıyorum fakat başka bır bılgı yok annemler anne ve babasını annem 4 aylık ken vefat etmişler akrabalarda ilgilenmemiş yabancı bırı tarafından büyütülmüş o yüzden akraba yok havza da bır işim var Cemal bal dıye bende çok merak edıyorum

      Sil
    3. Merhaba benim dedemde beş yaşında gelmiş doyrandan havza ersandık köyüne yerleştirilmişler lakapları neydi bilmiyorum ama köy muhacir köyü ☺️

      Sil
  12. Balkanlarda bir Makedonyalı Dojran Urgancı köyündenim. Dedeler 1934 de Tekirdağa Buzağacı köyüne eski adıyla kızılcamüselime gelmiş. Yine Urgancılı dan olan yaşlı birisiyle konuştuğumda öğrendiğim bilgi şudur. Köyden kaçanlar kurtulmuş bütün köyü toplamışlar yaklaşık 200 kişi ellerini arkadan bağlı şeklinde dizmişler vurmuşlar. Köy şuan ki Makedonya Yunanistan Bulgaristan sınırında olup tamamen yıkılıp yakıldığı için köyde hiç kimse yaşamamaktadır. İki üç eski ev kalıntıları vardır. Yakın bir gelecekte burayı ve yakın köyleri ziyaret etmeyi düşünüyorum. Sonuçta kan çekiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba sözlü tarih bilgisi alabildiğimiz büyüklerimiz bizim için çok değerli....bilgi için teşekkürler Haklısınız kan çekiyor sanıyorum toprakta çekiyor :) saygılarımla

      Sil
  13. Annemin dedesi Atatürkün köyünden gelenlerden ve savaş zamanı gazi olmuş annem babasını erken kaybettiģi için de pek bir bilgimiz yok e devlette de bursa ve dikili yazıyo bursayı görünce çok şaşırdık annemin hatırında kalan bilgiye göre selanikteki lakapları elliler miş
    adı ve soy adı Hasan argun .Baba tarafım da 1900 yılında sakızdan gelenlerden onlar e devlette görünüyor anne tarafım tuhaf bir şekilde bursa görünüyor böyle bir durumla karşılaşan var mı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba annenize lakaplarını tekrar sorarmısımız lütfen? Lakapları beş ellilikler olabilir mi? Eğer öyle ise büyük bir ihtimalle Selanik İsaklı/aksaklı dan gelmiş olabilirler ve Bursa Kirmikir köyüne yerleştirilmiş olabilirler

      Sil
  14. Bu arastirma kitap ve verilere nasil ulasabiliriz.tesekurler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sertaccihan@hotmail.com adresinden adres ve telefon bilgilerinizi iletirseniz eğer kitabımı size gönderebilirim.

      Sil
  15. Oncelikle bu kitapi dusundugunuz ve yazdiginiz icin sizden Allah razi olsun. Insallah bu kitap sayesinde akrabalar birbirlerine daha kolay ulasmis olur. Ben Doyranin koyunde buyudum Koyumuzun ismi Durutlu ,Annem ve Babam gecen yilla kadar Durutlu koyunde yasiyordu nenemin vefatinden sonra ve koyde baska yasayan kalmadigi icin Calikli koyune tasindilar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim.Sizin aileniz Türkiye'ye dönmemiş mi? Durutlu Kozana'ya yakın mı? Çünkü benim kitabımda da bı Durutlu var, küçük bir köy, 27 aileden oluşuyor.belki 1915 de Kozana'ya bağlı olabileceğini düşünüyorum. Terkedilmiş olduğu yazılmış. Sizin anlattığınız hikaye ile çok benziyor. Lakapları Zinel oğları, Sinan oğlu,Kustu oğlu,Bustanci oğlu, Pamisor oğlu,Koca Ömer oğlu, Koca Sali oğlu, Küçük oğlu, Ömer oğlu,Pabor oğlu....belki biri tanıdık gelir.

      Sil
    2. Whatsapp telefon numaram 0 538 674 82 94 görüşmek isterim

      Sil
    3. Merhaba benimde anne tarafından dedelerim kaçarak Edirne ye gelmisleer.doyran da kendilerine ait mülklerin tapularını getirmişler.cunku çok zenginlermis.yuzden fazla olan bu Osmanlı tapuları bende.acaba bu tapuların karşılığı veriliyor mu.dedem 1950 de denemiş ama sonuç alamamis

      Sil
    4. Merhaba maalesef miras konusunda bir bilgim yok

      Sil
  16. Benimde babanem Doyran yazıyor soyisimleri Yılmaz ve yel acaba hangi köy olabilir bir bilginiz var mı? Amasya tuzsuz köyüne göç etmişler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilemiyorum ancak Devlet Arşivlerinden tasfiye talepnamelerini araştırırsanız belki geldikleri köyü bulabilirsiniz.

      Sil
    2. Merhaba bütün emeğinize sağlık bende bugün araştırdım buraya denk geldim babannemin annesi Doyran olarak gözüküyor soy isimleri sarak geçmişi nasıl bulurum nasıl bir yol izlemeliyim

      Sil
  17. MUSTAFA GÜRSOY10 Mart 2020 20:12

    Bizim Dedelerimizde Doyran Gırbaş Köyünden gelmişler.insan merak ediyor nasıl yerlerdi diye.

    YanıtlaSil
  18. Benim babamın babası doyran dogumlu biz tam nereli oluyoruz yunan göçmenimi makedonya mi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. doyran ve selanik tarihsel ve coğrafi olarak makedonyaya aittir. makedonyalısın

      Sil
    2. Merhaba Selanikliyim diyorum ben

      Sil
  19. Doyran dan yakupağalar lakabımız silivri fener köyüne yerleşmişler hayatta olan aile bireylerine bebek dahi olsa devlet 3 er dönüm yer vermiş bilginize harika bir yazıydı teşekkürler

    YanıtlaSil
  20. Merhaba. Büyük dedem paşa ve soyismiz Akar ve atalarımı arıyorum yardımcı olur musunuz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Kayalar Uçana'dan gelen Akar soyisimli tanıdıklarım var. Facebook dan Serdar Akar ile bağlantı kurabilirsiniz.

      Sil
  21. Merhaba Sertaç Hn.Verdiğiniz bilgiler çok güzel.Benimde dikkatimi çekti.Baba tarafından dedem ve onun babası Doyran’dan gelmişler.Fakat köyü belli değil.Soyadımız Yılmaztürk. Hangi köy olabilir.Yardımcı olur musunuz.Tşk.ler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba efendim çok teşekkürler E devletten alt üst soy bilgilerinize bakın ya da nüfus müdürlüğünden baba tarafınıza ait vukuatlı nüfus kayıt örneğinizi çıkarttırın orada yazabilir

      Sil
  22. benim babannem de doyran kasabasından önce adana kozana gelmişler sonra ceyhana yerlesmisler oralari cok isterdim gidip gormeyi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba gidip görmenizi isterim Atalarımızın doğduğu yerleri....

      Sil
  23. Benim büyükbabam ve büyük babaannem kütükte Doyran yazıyor duyduklarımdan öğrendiğim valodan köyünden babaeskiye yerleşmişler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Atlasta Valoda / Valada köyü Karaferye'ye bağlı mübadeleden sonra terkedilmiş bir köy olarak gözüküyor.

      Sil
  24. Merhaba uzun zamandır atalarımı araştırmaya çalışıyorum fakat edevletteki bilgilerle sınırlı babaannemin babası(osman)1864 doyran doğumlu,annesi (fatma) 1869 doyran doğumlu.babaannem fatma 1912 doyran doğum lu mübadelede İzmir in selçuk ilçesi şirince köyüne yerleşiyorlar tüm bildiğim bu ka soyadımız kamaş babamın baba tarafıda doyranlı dedemin adı hasan hüseyin kamaş doyran 1912 doğumlu onu da ana adı hanife baba adı şakir doyranda hangi köyde olabilir saygılarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba bu bilgilerle hangi köyden geldiklerini bilmemiz çok zor. Şirince köyüne yerleştirilenlerin nerelerden geldiğinden başlayabilirsiniz. Onlardan aldığınız bilgilerle kendi bildiklerinizi pekiştirerek bulabilirsiniz. İyi çalışmalar

      Sil
    2. Merhaba ısımler tam da bıze uyuyor dedemın acı Osman teyzemın acı Fatma dayılarımın acı Hasan huseyın annemın en ufakları Pakize İstanbul Kocamustafapaşa doğumlu hiç bır akrabayı tanımıyoruz

      Sil
    3. Merhaba kişisel tarihinize ait bir şeyler bulabilmeniz çok güzel...

      Sil
  25. Annemin anneannesi aydın söke ye yerleşmiş fatma avşaroğlu,dedesi raşit avşaroğlu bosnadan göçmüşler

    YanıtlaSil
  26. Bizimde dedelerimiz Doyran büyük lü köyünden..

    YanıtlaSil
  27. Selamlar hocam
    Bizimkiler de hem anne hem baba tarafım Doyran dan Kırklareli Karakoç köyüne yerleşmişler. Soyadları KEÇİCİ ve KALA.
    Ama Doyran in hangi köyünden olduklarına dair bir bilgim yok.

    YanıtlaSil
  28. Merhabalar sayın hocam
    Bizim de atalarımız Doyran dan Kırklareli Karakoç köyüne yerleşmişler .
    Hem anne hem baba tarafım...
    Soyadları KEÇİCİ ve KALA.
    Doyran in hangi köyünden olduklarını bilmiyorum .
    Sizin bir fikriniz olabilir mi acaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba maalesef bu konuda bir genelleme yapamam. Ama şöyle bir yol izleyebilirsiniz. Türkiye'de yerleştirildikleri köylere gidip hangi köyden geldikleri araştırabilirsiniz. Çünkü aynı köyden gelenler yerleştirilmiş. O nokta sizin köyünüzü bulmanıza yardımcı olabilir.

      Sil
  29. Benim dedemde doyran doğumlu, Tekirdağ Hayraboluya yerleşmişler. Soyadlarınıda Kurtulmuş olarak almışlar. Kaçıp kendilerini kurtardıkları için soyadıyla böyle bir bağlantı kurmuş olmalılar..

    YanıtlaSil
  30. Aygıroğulları lakaplı, hacı hafız Ahmet oğlu Mehmet 1917 yılında YugoslavyaıKılkış kasabasında 1917 tarihinde vefat etti. Eski Selanik Şimdiki Makedonya ilçe Doyuran Mahalle Volvo'ya bilgi arıyorum
    Selamlar

    YanıtlaSil
  31. Benim babam Arap Ali oğullarından sayit oğlu bayram ışık doyranın başılı köyünden savaşta köy boşatılmış selanikte kampa yerleştirilmiş orada 4 yıl kaldıktan sonra tekirdağa sorada izmir Selçuk şirinceye yerleştirilmişler orada kalan akrabalarım olabilir

    YanıtlaSil

YORUMLARINIZ BENİM İÇİN ÇOK DEĞERLİ....
HEPİNİZE ÇOKK TEŞEKKÜRLER...

BU BİR MÜBADELE HİKAYESİNİN ANLATILDIĞI RADYO HİKAYESİ

KOZANA HATIRALARI......

Selam Mübadil insanların fotoğraflarıyla birlikte bir mübadele hikayesi anlatımı burada....Bakalım kimlerle ortak hikayelerimiz var?...