Güzel bir pazartesi gününden herkese selam... Günler birbirini kovalıyor... Zaman ne kadar hızlı geçiyor anlamıyorum. Ne zamandır bekliyor bu kısır resimleri kısmet bugüneymiş. Hafta sonu tekrar yapayım bari yazarken canım istedi :))))
MALZEMELER
*2 su bardağı köftelik ince bulgur
*1 tepeleme yemek kaşığı biber salçası
*1 tepeleme yemek kaşığı domates salçası
*10 adet taze soğan
*Yarım demet maydanoz
*Yarım demet taze nane
*4-5 tane sivri biber
*pul biber
*zeytin yağ
*2 adet taze sıkılmış limon suyu
*Çekilmiş karabiber
*tuz
*Süslemek için domates,salatalık
Evettt şimdi 2 su bardağı köftelik ince bulguru kasemize koyalım. 1'er yemek kaşığı biber,domates salçasını küçük bir tencerenin içinde 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile azıcık kavuralım. Ocağın altını kapattıktan sonra 3 su bardağı sıcak suyumuzu tenceremize ekleyelim. İyice kaynamış salçalı suyumuzu kasemize ekleyelim güzelce karıştıralım kasemizin ağzını bir tencere kapağı ile kapatıp şişmeye bırakalım.
Bulgurlarımız şişerken biz taze soğanlarımızı, nanenizi, sivri biberlerimizi, maydanozlarımızı doğrayalım. Başka bir kasede bekletelim. Bulgurlarımız iyice suyunu çekip şişince (ben kısırı sulu sulu sevmem diri severim bu yüzden suyunu az koyarım, hafif kırt kırt ise tamamdır.) doğradığımız yeşilliklerimizi ekleyelim. Karıştıralım.
Tuzumuzu tadına bakarak atalım. Çünkü salçamız tuzlu olduğu için fazla kaçırabiliriz.Dikkat!!!!!!Karabiberimizi ve pul biberimizi ekleyelim. Yarım çay bardağı zeytinyağı ve 2 adet taze sıkılmış limon suyumuzu ekleyelim.İsterseniz marul yapraklarının içine koyarak, isterseniz domates ve salatalık dilimleri ile (her şekli kabulümdür) servis edebilirsiniz. Servisin çeşitli şekilleri var tabii Konyalı bir arkadaşım kısırı bize asma yaprağı ile birlikte servis yapmıştı.Kısırı, asma yaprağı ile sunmak meseleye farklı bir bakış açısıydı.... :))))
Hepimiz için güzel bir pazartesi olması dileğiyle afiyet olsun....
ne yalan söyliiyiiim gözüm bi demli çay aradı :):)
YanıtlaSilDi mi ama Tolga?
Sile tabii
Silo güzelim kısırın yanında ne güzel gider di mi ama :)
Ama var ya Sertaç
YanıtlaSilİşte bu , beni benden aldı yemin ediyorum
Vu-huuuu diyorum o kadr bi çok seviyorum kısırı ve o kadar bi beceriksizim kısır yapmakta :-))
Çok mersiii :- ))))))))))))
Aman sen mi beceriksizsin......Kendine hakaret ediyorsun..
SilSevgiler :)
offff en sevdigim, hiç dayanamam kisira ellerine saglik sevgili blogger nefis gorunuyor. Malum ben rejimdeyim ama karnibaharlisini yaparim ben de napalim, sevgiyle guzel bir hafta diliyorum
YanıtlaSilHahahahaha arada ara verirsin herhalde di mi? Kendine ödül vermek adına falan :))))) Sultan kolay gelsin sana :))))
SilBen kısırı önce bulguru suda haşlayıp yapıyorum, deneyeyim bunu da çok güzel görünüyor çünkü :)) Ayy canım çekti sanırım :)
YanıtlaSilO nasıl oluyo öyle Şenay? İlk kez duyuyorum.Bu yapım şekli ile ilgili bir post bekliyorum senden...Sevgiler :)
SilTamam bu haftasonu yapıp koyarım :))
SilSadece bulgura su koyup yarım saat bekliyorum sonra baharat, salça, yağ ve otları koyup karıştırıyorum.
Haşlamak dediğim bulgura içine çekeceği kadar su ekleyip kabın ağzını kapatıyorum haşlamak deyince mi tuhaf geldi acaba :))
SilŞimdi oldu Şenaycım :)))) Haşlama diyince bende kaynamış suya atıp haşlıyorsun anladım da hahahahaha Hay Allah yaaa...bekliyorum postunu sevgiler :)
Silnefiiiiis :) ellerine saglik Sertac...
YanıtlaSilmercimek badini yaprakla yeriz ama kisiri ilk kez duyuyurum.Neden olmasin?
Mercimek badını nasıl birşey Şule? Gayet güzel olmuştu..Yaprak salamura olduğu için biraz tuzluydu o kadar...Taze yaprakla şahane olur hafif ekşi..ohh sevgiler :)
SilKisiri cok da severim, o kadar lezzetli gorunuyor ki :) Ellerine saglik Sertac'cim...
YanıtlaSilAyy çok teşekkür ederim.:))))
SilValla kısırın dirisi de ölüsü de yenir be Sertaç Hanım. Elinize sağlık, ağzım sulandı. Sunumunuz da bi harika...
YanıtlaSilHahahahah gerçekten her çeşidi afiyetle yenir....bizde bu iştah olduktan sonra :)))) Çok teşekkür ederim. :)
Silayy canım çekti:) hemencik yapmak istedim.. çok severim..
YanıtlaSilfotoğraflar da nefis!
emeğine sağlık,
Sebuşşşş çok teşekkür ederim :)
Silyarın günüm için yapacğım canım. notlarımı aldım. teşekkürler. ellerine sağlık :)
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim. Beğenmenize sevindim.Sevgiler :)
SilÖyle lezzetli görünüyor ve ye beni diyor ki.... Ellerine sağlık Sertaç :))
YanıtlaSilSevgiler :))
Teşekkürler Hülyacım Sevgiler :)
Silsertaç,en sevdiklerimden kısır bayılırımmm,tarifini uygulayacağım,kesin:)
YanıtlaSilsana ailecek bi sorumuz var:)) hani kiraz yemiştik ya afyon'dan kısmetse bu bahara da inşallah:))benim arzum acaba bahçeme o kirazlardan fide olur mu?kısmet olur mu,ne dersin:)))
sevgiler
Havvacım bizim köyün ileri gelen ihtiyar heyetine sorayım döneyim sana :))) Çok iyi olur derim tabii ki....Öptüm canım
SilSertaçım kısırı çok severim, çok sık da yaparım bu aralar epey ara vermiştim yalnız çok diri de yiyemiyorum ben, dediğin gibi çok sulu da kötü oluyor, şöyle yani bulgurlar yumuşak olsun yani çiğ olmasın ama sulu da olmasın:))canım çekti şimdi fotoları görünce:)))))eline sağlık afiyet olsun beybisi...:)
YanıtlaSilTeşekkürler beybisi :))))))))) yaa yakışmıyor Müjde sana bu kelime :)))
SilKısır çok severim bir de laf aramızda çok güzel yaparım :)
YanıtlaSilyaaaa farklı bir tarife herzaman açığım...bekliyorum:))))
SilOlsa da yesem dedim Çok severim Ellerine sağlık
YanıtlaSilBen de bu şekilde kavurarak yapıyorum. Çiğ salçayı sevmiyorum kısırda çok güzel görünüyor eline sağlık.
YanıtlaSil