26 Kasım 2014 Çarşamba

ANKARA'YI ERCİYES'E ÇEVİR YA RABBİM


ANKARA KAR


Selam

Ankara'da havalar çok soğudu. Hafif hafif kar yağmaya başladı. İnşallah devamı gelir çünkü geçen sene  hiç kar yağmadığı için;  Kızılırmak suyunu kullanmak zorunda bırakılmıştık.Tamam içmiyoruz, fakat banyo,tuvalet,bulaşık....Bütün yaz kaşınarak geçti..Hıı egzamada üstüne tuz biber oldu..Kokulu, sapsarı bir su.... Öğğğğğğ iğrençti...

 Sağlık Bakanı televizyona çıkıp Ankara'nın  suyu ile ilgili problem yok. Sadece rengi sarı demişti...Sevgili Büyükşehir Belediye Başkanımızda çıkıp, Kızılırmak suyunu içmişti yaaa...Hani tüm yaz neredeyse bebe, belik- yaşlı, genç hepimiz 2-3 ay süren, geçmeyen  ishalden telef olmuştuk yaa...Zaten bu şahıslarda, o açıklamayı, Ankara'da kolera salgını başladı diyen, gezi ruhu taşıyan arkadaşların dedikodularından  dolayı yapmak zorunda kalmışlardı yaa....O an aklıma bilin bakalım kim gelmişti? Taa ne zaman Rusya'da Çernobil patladığında, sağlık kuruluşları Karadeniz'de yetiştirilen çayları içmeyin.Hepiniz kanser olacaksınız diye bas bas bağırırken yine bir Sağlık Bakanı çıkıp; 
-yoo çaylarımız çok güzel,hemde sağlıklı..bakın ben içiyorum bişey olmaz
 -için için demişti yaa...

Uzmanlarda  10 yıl sonra sonuçlarını görürsünüz demişti de; gerçekten Karadeniz'de insanlar kanserden kırılmaya başlamıştı. Televizyonda, gazetede görmüştük.

Bu sebepten dolayı dua ediyorum
 Ya rabbim Ankara'yı Erciyes'e çevir...Lütfen

                                                                                    Sevgilerimle


24 yorum:

  1. Sorma ya Sertaç'ım, o ishalden kırılanlar arasına benim yeğenim de dahil oldu, ne üzülmüştüm:(( çocuk 27 yaşında ama benim için hala 'küçük kuzum' dur, günler sürdü, 'teyze musluktan leş gibi kokulu su akıyor' diyordu, onlar Çankaya'da, ben Keçiören'in çok uzağında oturuyorum bizim evin musluğundan mis gibi berrak kokusuz su aktı işin tuhafı!!!! (gerçi içmiyorum tabii) Allah Allah acaba Çankaya da akp kazanmıyor diye oranın suyunu mu Kızılırmak'tan alıyorlar bile dedim paranoyak oldum!!!??

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla Müjde sen bir kitap yazsana... gerçekten bak....Senin komplo teorilerin beni öldürüyooo...Valla hiç aklıma gelmemişti.Doğru olabilir bize gıcığı var birilerinin çünkü :) Keçiören'de Altınok olaydı sizede içirirlerdi Kızılırmak suyunu ya....Sevgiler :)

      Sil
  2. ben erciyesten kaçıp ankaraya geldim, naptın!!
    :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Narçelen'ciğim kış kışlığını yapsın o sebebten valla bak sevgiler :)

      Sil
  3. İnşallah diyorum ..senin sağlığın umurlarındamı sanki sen kim oluyorsun da ahkam kesiyorsun büyüklerimizden iyimi biliyorsun..)))))))))) ...sevgi ve dostlukla..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hasta etti zaten hepimizi...Allah beterinden korusun sevgiler :)

      Sil
  4. Ve o sağlık bakanı da kanserden ölmüştü.Bu yaz sudan yaşadığımız neydi gerçekten de.Egzama sorununu hala yaşıyorum saç derimde.Çocukluğumun Ankara'sı gibi kar yağsın , sonra Kuğulu parkta buluşalım :)))
    Seni mimledim bu arada sevgili Sertaç.
    Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tamam olur.. Hiç basılmamış karda kırt kırt yürüyelim.Zaman veremiyorum Gül en kısa zamanda mim'i yaparım.Sevgiler :)

      Sil
  5. Ben de kışı ve karı çok sevmememe rağmen sırf anlattığın sebeplerden istiyorum. İnanılacak gibi değil kızılırmak suyu falan.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaa Kadriye yaa...Müslümanlar ne çekiyo Ankara'da...Kar güzel ama bembeyaz saf ve temiz...Sevgiler :)

      Sil
  6. ah,şahane kar yağardı,donumuz ıslanana kadar ne bulursak üstüne oturup kayardık:))
    özledim:),artık kaymaya korkarım ama en azından yürürdük be:))
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ay gerçekten Havva evet...şanslıydık biz yine..babam bana kızak yapmıştı..ne kayardım ama sakin sakin hız yapmadan :)))) doya doya şimdiki nesil bizim kadar şanslı değil.Üstüne bu kadar korumaya rağmen sağlıksız...üzücü...Benden de sana sevgiler :)

      Sil
  7. Amin Allah'ım çok amin çok çok amin.O muhteremlerin olmadığı her yer otomatik olarak cennet ve sağlık zaten. Denizi olmadığı için en çok dönüşünü sevdiğim Ankara'da seni ve diğer tüm sevdiklerimi Allah'a emanet ediyorum Sertaç.Bu arada: anlattığın üzücü bir şey ama öyle anlatmışsın ki güldüm :-p ))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fırat'ın duası bu....İnşallah çok amin Kadriye...Yaa deme böyle deme...Ankara çok güzel,sakin,düzenli bizde malesef deniz yok ama onu da sayın belediye başkanımız 100.dönemi şerefine getirebilir.Sevgiler :)

      Sil
  8. İnşallah öyle olur ya İstanbulda da yazın sonuna doğru sular kokmaya başlamıştı barajlar boşaldığı için :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğru haklısın Deren sizn içinde çok endişeliydim bir ara ama iyi idare ettiniz. Sevgiler :)

      Sil
  9. Yağdığı gibi de geri gitti çok sinir bozucu değil mi? Dışarı çıktım baktım beyaz namına bir şey yok sanki elinden oyuncağı alınmış çocuk edasıyla ayağımı yere vurdum ve dedim ki 'Ulan Ankara!'
    Allah sağlık bakanına da Ankara başkanına da akıl fikir versin bunlar yüzünden ölüp gideceğiz.
    İnşallah Erciyes'e döner AMİN. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah azıcık atıştırıyor gidiyor...Şöyle lapa lapa yağsa...kardan adam yapsak ne güzel olur di mi?

      Sil
  10. Çok amin... Her mevsim tadında güzel gerçekten. Bizim şu büyük başlar çok komik adamlar. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de çok amin Ersin :) hem ne komik yaa..evlere şenlik

      Sil
  11. Amin diyelim, inşallah :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah Şenaycım....Havanın ardı kara amma....yağmıyor :(

      Sil

YORUMLARINIZ BENİM İÇİN ÇOK DEĞERLİ....
HEPİNİZE ÇOKK TEŞEKKÜRLER...

BU BİR MÜBADELE HİKAYESİNİN ANLATILDIĞI RADYO HİKAYESİ

KOZANA HATIRALARI......

Selam Mübadil insanların fotoğraflarıyla birlikte bir mübadele hikayesi anlatımı burada....Bakalım kimlerle ortak hikayelerimiz var?...