5 Ağustos 2014 Salı

KAŞ

KAŞ

Herkese tekrar merhaba...çok güzel geçen bir tatilden sonra, işte geldim buradayım.....
Bu sene tatile;  tamamen plansız, programsız, rezervasyonsuz hem de arife günü  çıktık....Aldığımız riski düşünün artık :)

Bindik bi alamete gedeyoz gıyamete amaneyyyyyy

Yol boyunca kocacım bize
-Bakın nerede kalacağımızı bilmiyorum, stres yapmak yok, beni strese sokmak hiçççç yokkk...diyerek yol boyunca bizi bi güzel motive etti....

İlk durağımız Kekova idi. Şansımız yaver gitti ve ev pansiyonculuğu yapan bir ailenin 2 odasını bir günlüğüne kiraladık. Kekova gezimizi bir sonra ki postta anlatacağım. 

KAŞ LİMANI

Kekova'dan çıktıktan yaklaşık 45 dk.sonra Kaş'a geldik. 
İlk izlenim biz hapı yuttuk şeklindeydi...:)
Sokaklar dar.. tıklım tıklım, sağlı sollu arabalar park etmiş, yoldan bir araba zor geçiyordu. Arabayla biraz dolaştık..Otellere, apartlara boş yer sorduk. Hepsinde aynı cevap maalesef yok'un ardından gelen , burun kıvırarak, yarımadaya bakın belki vardır şeklindeydi.... 

KAŞ

Tabii bu beğenmemezlik ifadesiyle, bizde oluşan kanı Çukur bağ yarımadasının berbat bir yer olduğu idi. Niye böyle davrandılar bilemiyorum ama Yarımada, Kaş'tan daha güzel...İyi ki gitmişiz.... Neyse biz boynumuzu büküp adaya doğru yola çıktık..Birkaç otele daha sorduk yokk. Sonra Ankara'dayken araştırdığımız Antıphellos'a da soralım dedik. Ve bingoooo
Antıphellos

 Club Antıphellos  güzel ve temiz üç yıldızlı  bir otel...Bu sene 3 tanede kendilerine ait  yüzme havuzu olan 7-8 kişilik villa yaptırmışlar gayet güzel...Aileniz kalabalıksa eğer; makul sayılabilecek fiyatlara kendi evinizde gibi tatilinizi geçirebilirsiniz. 

Antıphellos villaları
                                      Antıphellos villaları

ŞAHİKA ERCÜMEN

Biz gitmeden 15 gün önce Şahika Ercümen 91 metre dalarak dünya rekorunu Kaş'ta kırmış. Konaklama sponsoru Antıphellos Otelmiş.

KAŞ BEACH
Patika bir yoldan,ağaçların arasından  geçerek plaja iniliyor. İniş kolay, çıkış biraz zor....Her güzelin bir kusuru vardır di mi ama?
KAŞ BEACH



TEMİZ DENİZ
Kıyıya indiğinizde kayalıkların üstüne kurulmuş bir beach ile muhteşem berraklıkta turkuaz bir deniz  karşılıyor sizi...
TEMİZ DENİZ
Şunu söyleyebilirim... şimdiye kadar girdiğim en iyi denizlerden biriydi Kaş'ın denizi ......
Bakmayın böyle kayalıkların yüzeye yakın göründüğüne bayağı derin.....
KAŞ MEYDAN
Kaş meydanı....
Cennet meyvalarının tadına bakılmadan geçilmedi....
KAŞ

Sokakları daracık fakat çok sevimli...

KAŞ

O şişelerin içine Kaş havası, Kaş suyu koymuşlar :)

TAŞ BOYAMACILIĞI

Taş boyamalar... Renkler ne kadar canlı değil mi? 
Ne marifetli insanlar var yahu.... 

EMZİREN KEDİ


Bu da Kaş'ın anne kedisi....Ne kadar mağrur....Yavrusunu emziriyor.Anne her şekilde anne işte.......
Kısaca bizim Kaş'a yolumuz düştü çok beğendik...Trafik ve kalabalık olmadığından dolayı Yarımadayı daha çok beğendik..Tavsiye ederim.
                                                                                          Sevgilerimle



23 Temmuz 2014 Çarşamba

TAZE SOĞANLI-ISPANAKLI BOŞNAK BÖREĞİ

BOŞNAK BÖREĞİ İÇ MALZEME


Bugün sizlerle iş yerimdeki Boşnak arkadaşımın annesinin tarifi olan çok lezzetli, yumuşacık, taze soğanlı,(Tarife  taze soğanı ben soktum ama müthiş lezzetli oldu) ıspanaklı,süzme peynirli  boşnak böreğinin tarifini paylaşacağım.


1 kg yufka
Tabii açma yufka olsa daha güzel ama... :(

İÇ MALZEMESİ
*500 gr süzme peynir
*4 yumurta
*1 kutu taze krema
*200 ml.süt
200 ml ekşi krema (yerine yoğurt olabilir)
Ben ekşi süzme yoğurt kullandım.
*250 gr ıspanak
(Dondurucumda kavrulmuş ıspanağım vardı onu kullandım)
*10-15 adet taze soğan
*1 çay kaşığı tuz
*karabiber

BÖREĞİN ÜZERİNE SÜRMEK İÇİN
*150 gr tereyağı

YAPILIŞI
Yumurtaları iyice çırpalım. İçine sütü, ekşi kremayı,süzme peyniri( bıçakla keserek), kremayı,süzülmüş ve doğranmış ıspanağı, doğranmış taze soğanları, tuz ve karabiberi ekleyelim.İyice karıştıralım.

Fırın tepsimizi tereyağının bir kısmı ile yağlayalım. Üzerine bir yufkayı yayalım. Yufkamızın üstünü tereyağımız ile yağlayalım(Tereyağından ufak parçalar kesip koyabilirsiniz) ve üstüne hazırladığımız karışımdan kaşık kaşık koyalım.Bu işlemi bir yufka, bir karışım olarak devam ettirelim.

Son kalan iki yufkayı üstüne koyarak, kalan tereyağı ile yağlayıp yaklaşık 40 dk. 200 C önceden ısıtılmış fırınımızda pişirelim. Afiyet olsun...

ÖNEMLİ NOT
Böreği ne malzeme ile yaparsak yapalım,içini bol koymamız gerekiyor.


Tüm dualarımızın kabul olması dileğiyle...Kadir gecemiz kutlu olsun...
                                                                                  Sevgilerimle


BOŞNAK BÖREĞİ

22 Temmuz 2014 Salı

VİŞNE

VİŞNE

 Selam daha önce http://serhira.blogspot.com.tr/2014/06/kiraz.html yazımda da bahsettiğim bizim köyün vişneleri toplanmaya başlamış..

O kadar da şımarık bir meyve ki; görüyorsunuz  dallar dolu dolu...

AFYON VİŞNE
 Vişne reçelimi ve marmeladımı sağ olsun kayınvalidem yapar gönderir. Bende bol bol kompostosunu kaynatırım. Aile arasında efsaneye dönüşen  beyaz-cikolatali-visneli-kek imi sık sık yaparım. Likörünü yaparım. Ramazan Bayramından sonra size bir likör tarifi vereceğim..


VİŞNE

  Eğer sipariş vermek isterseniz bizim köylüler  gönderime başlamışlar...Tekrar iletişim numarasını yazıyorum.
Süreyya Yıldız
0 506 705 55 28
Pişman olmazsınız... sevgilerimle

BU BİR MÜBADELE HİKAYESİNİN ANLATILDIĞI RADYO HİKAYESİ

KOZANA HATIRALARI......

Selam Mübadil insanların fotoğraflarıyla birlikte bir mübadele hikayesi anlatımı burada....Bakalım kimlerle ortak hikayelerimiz var?...