28 Aralık 2016 Çarşamba

SARIMSAKLI MOR LAHANA TURŞUSU


Günaydın
Birgün hatırlıyorum hayal meyal uzakta..mutfak postlarım vardı benim....yapmaktan, yemekten, paylaşmaktan, renkli fotoğraflarına bakmaktan keyif aldığım... Bugün azıcık eski günlerime döneyim istedim. 
Yediklerimizin mevsimselliği çok önemli. Bu sebeble Sarımsaklı mor lahana turşusu tarifi ile bugün  buradayım ben....

MALZEME
1 adet küçük boy kırmızı lahana
2-3 diş sarımsak
1 su bardağı bardağı üzüm sirkesi
1 su bardağı su
Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
Kristal kaya tuzu
4-5 dal maydanoz

Lahanayı boylamasına ikiye bölüp, kalın kısımlarını çıkarın. Daha sonra ince ince doğrayın. Üzerine kayatuzunu serpip elinizle mıncıklayarak ovun.Yumuşayan lahanaları kavanozlara bastırarak dolduralım. Sirkeyi, zeytinyağını ,ezilmiş sarımsağı ve suyu diğer bir kabın içinde  karıştırıp, doldurduğumuz kavanozları ağzına kadar dolduralım. Kavanozların ağzını kapatıp  buzdolabına yerleştirelim. Birkaç saat sonra bile kullanmaya başlayabiliriz.Ben genelde yeşil salatanın yanına garnitür olarak kullanıyorum. Suyunu salata sosu olarak kullanabilirsiniz.
                                                                          Sevgilerimle









16 yorum:

  1. ayy ben buna bayılırım :)ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. Can hep salatasını ister ben de sert geldiğinden yapmam pek, böylesini severiz ikimiz de eminim. Deneyeyim hemen.

    Eski yazılarımı karıştırırken senin mozaik pasta tarifini Bilgiç'le yaptığımızı gördüğümde ben de ne zamandır yemek tarifi paylaşmadığını düşünmüştüm :) Bek, kesin mesajım gelmiş sana :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Handan çok güzel oluyor hemde mıncıklandığından dolayı yumuşak :) Geldi mesaj bana.... düşünceler ve kalpler tertemiz çünkü....

      Sil
  3. Ohhh ellerine sağlık Sertaç :)
    Ne zamandır yapmıyordum ve ben yağ eklemiyordum hiç. Bir de seninki gibi deniyim :)
    Sevgiler ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zeytinyağlı tarif Canan Karatay'a ait Şebnem... çok lezzetli oldu gerçekten...öptüm seni sevgiler

      Sil
  4. Kırmızı lahanaya bayılırım
    sarımsaksız yapıp işyerine bile götürebilirim teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben aslında pek sevmezdim ama bu şekli çok lezzetli oluyor canım :)) sevgiler

      Sil
  5. Benim de kışın olmazsa olmazlarımdandır. Çok severim, elinize sağlık. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. ELLERİNE SAĞLIK FAYDALI BİR LEZZET SAĞLIK VE MUTLULUK İÇİNDE TÜKETİN.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler...hemde çok faydalı...

      Sil
  7. yayınını daha ilk gün gördüm ve yapıp öyle yorum yazmak için bekledim Sertaç, ben yapıyordum da sarımsak ve maydanoz katmıyordum. iyi ki yazmışsın çok sevdim, çok lezzetli oldu. teşekkürler ve sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Özlem bende ilk yaptığımda sarımsaksız ve zeytinyağsız yapıyordum. Böylesi daha çok hoşuma gitti.Çünkü çok lezzetli oluyor. Benden de sana sevgiler

      Sil
  8. Bu veya bağlantılı olarak yorum yaptığım bir blogda, apartman içinden çıkmayan , sonra Şişli barınağından alınan bir köpekten bahsediliyordu.Orada önerilen bir film ismi vardı. okuyan, bilen var mı ?Köpeğin gözünden dünya işleniyormuş, konu olarak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef burada değil... böyle konusu olan bir filmi de duymadım ama merak ettim şimdi...

      Sil

YORUMLARINIZ BENİM İÇİN ÇOK DEĞERLİ....
HEPİNİZE ÇOKK TEŞEKKÜRLER...

BU BİR MÜBADELE HİKAYESİNİN ANLATILDIĞI RADYO HİKAYESİ

KOZANA HATIRALARI......

Selam Mübadil insanların fotoğraflarıyla birlikte bir mübadele hikayesi anlatımı burada....Bakalım kimlerle ortak hikayelerimiz var?...