Günaydın
Birgün hatırlıyorum hayal meyal uzakta..mutfak postlarım vardı benim....yapmaktan, yemekten, paylaşmaktan, renkli fotoğraflarına bakmaktan keyif aldığım... Bugün azıcık eski günlerime döneyim istedim.
Yediklerimizin mevsimselliği çok önemli. Bu sebeble Sarımsaklı mor lahana turşusu tarifi ile bugün buradayım ben....
MALZEME
1 adet küçük boy kırmızı lahana
2-3 diş sarımsak
1 su bardağı bardağı üzüm sirkesi
1 su bardağı su
Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
Kristal kaya tuzu
4-5 dal maydanoz
Lahanayı boylamasına ikiye bölüp, kalın kısımlarını çıkarın. Daha sonra ince ince doğrayın. Üzerine kayatuzunu serpip elinizle mıncıklayarak ovun.Yumuşayan lahanaları kavanozlara bastırarak dolduralım. Sirkeyi, zeytinyağını ,ezilmiş sarımsağı ve suyu diğer bir kabın içinde karıştırıp, doldurduğumuz kavanozları ağzına kadar dolduralım. Kavanozların ağzını kapatıp buzdolabına yerleştirelim. Birkaç saat sonra bile kullanmaya başlayabiliriz.Ben genelde yeşil salatanın yanına garnitür olarak kullanıyorum. Suyunu salata sosu olarak kullanabilirsiniz.
Sevgilerimle
ayy ben buna bayılırım :)ellerinize sağlık
YanıtlaSilBende çok seviyorum.Teşekkür ederim
SilCan hep salatasını ister ben de sert geldiğinden yapmam pek, böylesini severiz ikimiz de eminim. Deneyeyim hemen.
YanıtlaSilEski yazılarımı karıştırırken senin mozaik pasta tarifini Bilgiç'le yaptığımızı gördüğümde ben de ne zamandır yemek tarifi paylaşmadığını düşünmüştüm :) Bek, kesin mesajım gelmiş sana :)
Handan çok güzel oluyor hemde mıncıklandığından dolayı yumuşak :) Geldi mesaj bana.... düşünceler ve kalpler tertemiz çünkü....
SilOhhh ellerine sağlık Sertaç :)
YanıtlaSilNe zamandır yapmıyordum ve ben yağ eklemiyordum hiç. Bir de seninki gibi deniyim :)
Sevgiler ♥
Zeytinyağlı tarif Canan Karatay'a ait Şebnem... çok lezzetli oldu gerçekten...öptüm seni sevgiler
SilKırmızı lahanaya bayılırım
YanıtlaSilsarımsaksız yapıp işyerine bile götürebilirim teşekkürler
Ben aslında pek sevmezdim ama bu şekli çok lezzetli oluyor canım :)) sevgiler
SilBenim de kışın olmazsa olmazlarımdandır. Çok severim, elinize sağlık. Sevgiler...
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim. Sağolun :))
SilELLERİNE SAĞLIK FAYDALI BİR LEZZET SAĞLIK VE MUTLULUK İÇİNDE TÜKETİN.
YanıtlaSilÇok teşekkürler...hemde çok faydalı...
Silyayınını daha ilk gün gördüm ve yapıp öyle yorum yazmak için bekledim Sertaç, ben yapıyordum da sarımsak ve maydanoz katmıyordum. iyi ki yazmışsın çok sevdim, çok lezzetli oldu. teşekkürler ve sevgiler.
YanıtlaSilÖzlem bende ilk yaptığımda sarımsaksız ve zeytinyağsız yapıyordum. Böylesi daha çok hoşuma gitti.Çünkü çok lezzetli oluyor. Benden de sana sevgiler
SilBu veya bağlantılı olarak yorum yaptığım bir blogda, apartman içinden çıkmayan , sonra Şişli barınağından alınan bir köpekten bahsediliyordu.Orada önerilen bir film ismi vardı. okuyan, bilen var mı ?Köpeğin gözünden dünya işleniyormuş, konu olarak.
YanıtlaSilMaalesef burada değil... böyle konusu olan bir filmi de duymadım ama merak ettim şimdi...
Sil