Herkese günaydın
Ankara; bu aralar çok sıcak, bunaltıcı....Bazen neredeyse buharlaşacağımı düşünüyorum. Bugün sizlere Cumartesi günü 5 çayına yaptığım, basit ama bir o kadar da lezzetli teyze poğaçalarımın tarifini vermek istiyorum.
Malzemeleri hazırlarken evde galeta unu olmadığını gördüm. Hava çok sıcak zaten...Açıkcası markete gitmeyi göze alamadım. Naparım diye düşünürken Beypazarı kurusunu gördüm. Neden olmasın dedim ve kuruları tuppera attım ama büyük büyük parçaladı....Ondan vazgeçip havana koydum ve dövdüm.
İncecik galeta unum hazırdı hemde tereyağlı....:)
Malzemeler
HAMURU İÇİN
-1 su bardağı zeytinyağ
-2 su bardağı yoğurt
-3 paket kabartma tozu
-4,5 su bardağı un
Malzemelerden yumuşak bir hamur yapılacak.
İÇ MALZEMESİ
-3 tane orta boy haşlanmış patates
-1 orta boy kuru soğan rendesi
-150 gr.kıyma
-Maydanoz, nane, karabiber, pul biber, tuz
Hepsi karıştırılacak.
Hamurumuzdan biraz büyükçe parçalar alalım. 3 kabartma tozu kullandığımız için poğaçalarımız tombiş tombiş olacak.Bu nedenle çok büyük parçalar koparmayın. Elimizle açalım. Ortasına harç malzememizden koyalım içli köfte yapar gibi kapatalım. Daha sonra galeta unumuza batıralım. Yağlı kağıt serilmiş tepsimize dizelim.180 C önceden ısıtılmış fırınımızda üzeri hafif pembeşene kadar pişirelim.
Beypazarından aldığım sofra bezimin üzerinde, tereyağlı beypazarı kurulu 321 poğaçalarım yemeye hazır..
Nefis görünüyo,bayılırım galeta unlu poğaçaya:) Evet yaa Ankara feci sıcak yanıyoz resmen:(
YanıtlaSilBugün biraz nefes alabildim :)
SilTeşekkür ederim.Sevgilerimle
bak bilesin burda yutkundum,hani demedi deme!
YanıtlaSileline sağlık
Aynı şehirlerde yaşasak hemen yapar hasta ziyaretine gelirdim sana Havvacım
Silsevgiler :)
Of çok güzel görünüyor,tadını da merak ettim;unutmazsam yaparım bir gün mutlaka,yalnız İzmir bana göre en sıcak yazını geçiriyor,mutfağa dair şeyleri yapmak hiç içimden gelmiyor,bahar gelsin artık..
YanıtlaSilDeniziniz var hiç değilse Denizcim...Biz napalım kuru kuru çokkkk sıcak :) Bende çok zor mutfağa giriyorum bu aralar aç kalıp ölmeyelim diye...:)
Silsevgiler
Beypazarı kurusu ile galeta unu üretmek çok ama çok yaratıcı! enfes görünüyor birde.. ellerine sağlık..
YanıtlaSilSebuş hoşgeldin Özlettin kendini
SilTeşekkürler Sevgiler :)
Elinize sağlık Sertaç Hanım,güzel bir tarif,denemek istiyorum.
YanıtlaSilTeşekkürler Funda hanım
SilDenemenizi bende isterim.
sevgiler :)
Niye böyle becerikli hatunlarla aramızda kilometreler var.
YanıtlaSilVallahi sırf olurda bir ihtimal canım çeker diye yemek tarifi yayınlıyan bloglara uğramıom :)
Yakın olaydık herkesin kapısını tıklatırdım herhalde :)
Şaka bir yana ellerine sağlık canım.
Çok da meşhur oldu bu poğça . Aslında isminden mütevellit meşhurluğu da neyse :)
Sevgiler :)
Ayyyy şımartıyorsun beni Gülaycım...Yok o kadar becerikli sayılmam. O kadar marifetli hatunlar var ki şu nette yaptıklarına bazen ağzım açık kalıyor...
SilHerzaman beklerim Kapım sonuna kadar açık Bilesin....
Sevgiler
İki çocuğun bugün piknikte ne yapsak anne sorusunun cevabı oldun Sertaç :-) milyon kere teşekkür tarifin için :-)))))
YanıtlaSilTeşekkür ederim .Sonucundan haber ver Kadriyecim...
SilSevgiler :)
Hiç bu poğaça tarifini denememiştim, çok lezzetli görünüyorlar :) Beypazarı kurusunu galeta unu halıne getirmek de süper fikir :)
YanıtlaSilEllerine sağlık Sertaçcım, Sevgiler
Güzel yorumun için teşekkür ederim Sinemcim...Çok güzel oldu bu tereyağlı galeta unu
SilSevgiler :)
iyi bir site teşekkürler.
YanıtlaSilHoşgeldiniz....Çok teşekkür ederim.
Sil