Herkese selam
Mürdüm eriğinin tam zamanı...Bu hafta sonu kayınvalidemin köyden getirdiği mürdüm erikleri ile marmelat yapmaya kalkıştım ve evdekilerden tam not aldım..Gelelim kolay marmelat yapımına
*Yaklaşık 2 kg mürdüm eriği
*1 çay bardağı su
*1,5 su bardağı şeker. Şekersiz yaparsanız marmeladınız çabuk bozulur.
*1 tane limonun suyu
*1 tatlı kaşığı tereyağ
(Bir yerlerde okumuştum parlak olmasını sağlıyormuş.Test ettim Onayladım.)
*1 tatlı kaşığı tereyağ
(Bir yerlerde okumuştum parlak olmasını sağlıyormuş.Test ettim Onayladım.)
YAPILIŞI
Yıkadığımız mürdüm eriklerinin çekirdeklerini çıkaralım. Tenceremize koyalım. 1 çay bardağı suyu tencereye ekleyip kısık ateşte yumuşayana kadar pişirelim. Eriklerimiz yumuşadıktan sonra el blendırı ile iyice karıştıralım.1,5 su bardağı şekerimizi tencereye ekleyelim. 5 dakika daha kaynatalım.1 tatlı kaşığı tereyağımızı ve 1 limonun suyunu ekleyelim karıştıralım.Ocağımızın altını kapatalım.Sıcakken kavanozlarımıza koyup soğumalarını bekleyelim.Sonra kavanoz kapaklarımızı kapatalım.
Marmeladımız yemeye hazır......
Afiyet olsun
Afiyet olsun
Sevgilerimle
eline sağlık,o eriğin her bir şeyi şahane
YanıtlaSilTeşekkürler Havvacım..Bence de mürdüm eriği doğanın harikalarından biri :)
SilÇok güzel görünüyor,ellerine sağlık :)
YanıtlaSilTeşekkürler
SilSevgilerimle :)
Sertaç nasıl severim ben bunu her sene yapardım ama bu sene tembelliğim tuttu seninki çok güzel görünüyor ellerine sağlık.
YanıtlaSilBu sene ki sıcaklar beni de çok zorluyor...Aç kalarak ölmemek için mutfağa giriyorum :) Erikler bozulursa çok üzülürdüm o sebebten ortaya çıktı bu marmelat :)))) Sende yap hadi bi gayret....
Silellerine sağlık Sertaç! bende tam not verdim:) rengi de ne güzel olmuş öyle,,
YanıtlaSilöperim.
ne güzel ne güzel tam notlarım arttı :) Teşekkürler Sebuş
SilMürdüm eriğine lafım yokta ben en çok şu bardakları beğendim, duvarda asılı olanları. :))
YanıtlaSilBu porselen kupalarımı çokk severek almıştım. Denize olan hasretimi onlara bakıp bakıp gideriyorum :((((
SilSevgilerimle
tereyağı demişsiniz ama nerde ekleniyor ? Göremedim sanki. Ellerinize sağlık bu arada :))
YanıtlaSilAaaa evet çok özür dilerim...Yazıyı hemen güncelliyorum
SilSevgilerimle
benim yaptığımın bir müddet sonra üstünde köpüklenme olup ekşiyordu, demek ki şekerini az katıyormuşum,afiyetle yiyin,güzel görünüyor,ellerinize sağlık...
YanıtlaSilAyşe hanım şeker reçeli, marmelatı koruyor.Sevgilerimle :)
SilDoğal ev yapımı bir marmelattan daha güzel ne olabilir :) Ellerine sağlık...
YanıtlaSilTeşekkür edrim Sinemcim herşeyin doğalı güzel.....
SilOh mis gibi kokmuştur o pişerken, evyapımı gibisi varmı? Afiyet olsun:)
YanıtlaSilEvet miss gibi koktu vallahi Teşekkürler
SilHülya hanım sizin keçe güllerden yapmaya çalışıyorum.Ama çok zorrrr
Bitmeyecek gibi.......
En sevdiğim marmelattır.Geçen sene hatta babam yapmıştı.Harika olmuş baba dedik bir daha yaptı tutturamadı :))
YanıtlaSilZamanı geçmeden hemen almalıyım,senin tariften yapıcam;eline sağlık.
Helal olsun Babana Denizcim..Yok bu tarifte tutturulamayacak birşey yok.Teşekkürler
Sil