Çokkk sevilesi bir börektir.Farklı farklı yöntemlerle yapılanları vardır. Bugün sizlere benim usul paçanga böreğini anlatacağım.
*3 adet orta boy soğan
*1 adet kırmızı biber
*2 adet sivri biber
*1 adet domates
*150 gr pastırma (ben zorunlu nedenlerden dolayı çemenlerini çıkartıyorum ama çıkartmasanız çok daha lezzetli oluyor.)
* 2 yemek kaşığı tepeleme tere yağ
*1 çay bardağı su
*1 yumurta sarısı
* 2 yemek kaşığı tepeleme tere yağ
*1 çay bardağı su
*1 yumurta sarısı
*1 paket lavaş
Yarım çay bardağı sıvı yağın içine küçük küçük doğradığımız kuru soğanları, kırmızı ve sivri biberleri,domatesi atalım hep beraber soteleyelim. Pastırmaları uzunlamasına keselim.Tavaya ekleyip 1-2 dakika daha soteledikten sonra ocağı kapatalım.
Bu arada 2 yemek kaşığı tereyağını eritelim.1 çay bardağı suyu tavamıza ekleyelim.Lavaşlarımızı bu yağ-su karışımı ile yağlayacağız. 1 adet lavaşı yağlayalım yaptığımız karışımdan koyalım.Karışımın üzerine rendelenmiş kaşar peynirini ekleyelim.Kenarlarını kapatmaya çalışmadan saralım.Fırın kağıdı serilmiş tepsimize uç taraf alta gelecek şekilde yerleştirelim. Böreklerimizin üzerine yumurta sarısını sürüp
200 C fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.
Afiyet olsun
Thanks for sharing, nice post! Post really provice useful information!
YanıtlaSilAn Thái Sơn với website anthaison.vn chuyên sản phẩm máy đưa võng hay máy đưa võng tự động tốt cho bé là địa chỉ bán máy đưa võng giá rẻ tại TP.HCM và giúp bạn tìm máy đưa võng loại nào tốt hiện nay.