22 Ekim 2015 Perşembe

RUMELİ USULÜ KABAK BÖREĞİ TARİFİ





Trafik memurları dikilmiş durur
El kol kımıldatır kaşlar çatık
Trafik memurları dikilip duracak
Sopaların ucunda hürriyetimiz
Sokaktakiler birbirini sevmeği öğreninceye kadar.....
                                                        Nazım Hikmet

Günaydın sevdiğim insanlar....
Bugün sizlere şahane bir börek tarifi vereceğim. Annanemin tarifi  Rumeli kökenli kabak böreği... Bu aralar lezzete çok önem vermeye başladım....böyle giderse  sonum çok fena... Bol yumurtalı,yağlı,ballı,kaymaklı ne olursa kabulüm :))) 

İÇ MALZEMESİ
1 kg yufka 
1 kg kabak
1 su bardağı süt
1 yumurta
3 yemek kaşığı tereyağı 
her türden evde kalmış peynir
yarım demet dereotu


YUFKALARIN ARASINA SÜRMEK İÇİN
3 yumurta
1 çay bardağı zeytinyağı  
1 çay bardağı süt


KABAK BÖREĞİ

Kabaklarımızın dış kabuğunu sıyırdıktan sonra rendeleyelim. Tenceremize koyalım. 5-6 dakika kavuralım. Kabaklarımız suyunu bıraktıktan sonra ocağı kapatalım, soğumasını bekleyelim.


Soğuduktan sonra kabaklarımızı avucumuzun içinde hafifçe sıkarak süzgeçe koyalım.


Üç yemek kaşığı tereyağını eritelim.


Sıkılmış kabakları, evde kalmış peynirleri,1 su bardağı sütü, 1 yumurta, erimiş tereyağını, kıyılmış dereotlarını  ekleyerek karıştıralım.


Diğer taraftan 1 çay bardağı süt,1 çay bardağı zeytinyağı ve 3 yumurtayı karıştırma kabına alalım.İyice çırpalım.


Fırın tepsimizi zeytinyağı ile iyice yağladıktan sonra ilk yufkamızı serelim.Zeytinyağı-süt-yumurta karışımını ilk kat yufkamızın üzerinde gezdirelim.İkinci kat yufkamızı serelim.Tekrar karışımdan dökelim.Ardından üçüncü kat yufkayı serelim.Karışımdan döküp hazırladığımız kabaklı içi yufkamızın üzerine yayalım.Dördüncü yufkayı kabaklı içimizin üzerine serelim. Kalan iki yufkayı da karışım,yufka sıralaması ile döşeyelim.En üstteki yufkamızın üzerine kalan karışımı döküp güzelce yayalım.

















200 C önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar 35-40 dakika pişirelim. Afiyet olsun.
Muharrem ayımız kutlu, oruçlarınız kabul olsun. 
                                                                                Sevgilerimle 






16 yorum :

  1. Sertaç'ım bakar bakmaz içimden kesin Rumeli tarafındandır dedim yanılmadım:)))hiç yememiştim ama nefis gözüküyor, ben bunu kesin denerim arkadaş, belki tereyağını biraz az tutarak denerim sıvı yağ ile karıştırıp:)Eline sağlık ve afiyet olsun.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Müjde'm Rumeli böreği...Hatırlatmış oldun sağol başlığı değiştireyim hemen :) Tam senlik vejeteryan börek...Teşekkürler canım :)

      Sil
  2. Kabaklı börek en sevdiklerimdendir. Bazen sık sık yaparım ben de ama çiğ kullanıyordum ben kabağı. Tarifini mutlaka deneyeceğim. Ellerine sağlık arkadaşım ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler arkadaşım...Ben kabakları da hafifçe kavurdum. Suyunu bıraktı aldım..Vitamini içinde yani :) sevgiler Gül

      Sil
  3. valla o kadar güzel yazılmış ki tarif canım istedi .-))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Audrey..... sevgiler :)

      Sil
  4. görüntü şahane. dolması dışında kabak sevmeyen kızlarıma bir sürpriz yapayım, çok lezzetli duruyor. ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kabak sevmeyen ne kadar çok insan varmış aslında.....Çok teşekkür ederim Özlem...sevgiler :)

      Sil
  5. Enfes ve de çok taze görünüyor. Balkabağı ile de enfes oluyor. İnce baklavalık yufkanın içerisine dağılıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaaa.....Balkabağı ile de deneyeyim...Balkabağı diyince aklıma kabak tatlısı geldiğinden börek olabileceğini düşünemedim.Doğru haklısın bak bu tarifimin içine olur.Deneyeceğim. Sağol....Sevgiler :)

      Sil
  6. tatlım benim de bi kabak böreği tarifim var ve çok severiz,bi gün yapayım bende:) ama bu yıkılıyo,kesin yapmalıyım eline sağlık.
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bekliyorum Havva.... artık evine döndün yaparsın bir gün :) Çok teşekkürler hayatım sağol :)))

      Sil
  7. O kadar detaylı ve güzel anlatmışsın ki kalkıp bu saatte yapasım geldi. Bu arada Nazım şiiri nefis müsadenle kopyalayıp facebook uma koyuyurum. Eline sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler İlhan bey...Detay okumak çok hoşuma gider.Bu yüzden detaylı fotoğraflıyorum ve anlatıyorum.Beğendiğinize sevindim. Tabii ki paylaşabilirsiniz.Bu aralar toplumumuzun ençok birbirini sevmeye ihtiyacı var diye düşünüyorum.

      Sil
  8. Çook detaylı, pratik bir anlatım olmuş Serhira. Bu tarifi hızlı erişime ekledim, ilk fırsatta deniycem. Lakin tam da şu an ağzım feci sulanmakta. :/ Onu nasıl yapıcaz?! :)
    Eline, kalemine sağlık. Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahahahahaha.... keşke uyusaydın :))....Güzel yorumun için çok teşekkür ederim.Sevgiler

      Sil

YORUMLARINIZ BENİM İÇİN ÇOK DEĞERLİ....
HEPİNİZE ÇOKK TEŞEKKÜRLER...