20 Ocak 2014 Pazartesi

LOKUM KEK

Hafta sonu anneme ev görmeye gelen çokk sevdiğim Emine ablam ve Didoş'a hazırladım. Çok beğendiler... Kahverengi-beyaz  lokumlarımı artık  daha sık yapmalıyım....


LOKUM KEK


 MALZEMELER
  • 4 yumurta
  • 1,5 su bardağı şeker
  • yarım su bardağı sıvı yağ
  • yarım su bardağı süt
  • kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • vanilya
  • limon kabuğu rendesi
  • Yaklaşık 2,5 su bardağı un

        SOS İÇİN

  • 3 su bardağı süt
  • 4 yemek kaşığı kakao
  • yarım su bardağı pudra şekeri
  • yarım su bardağı sıvı yağ

LOKUM KEK

Yapılışı:
*önce sos malzemelerini karıştırarak bir taşım kaynatalım ve soğumaya bırakalım
*Kek için önce yumurta ve şekerimizi  çırpalım,  diğer malzemeleri  karışıma ekleyelim.
*Yağlanmış büyük kare borcama kek hamuru dökülür.
*Isınmış 160 derece fırında 30-35 dakika pişirelim.
*Kekimiz tamamen soğuyuncaya kadar dinlendirelim.
*Kekimizde ve sosumuzda  tamamen soğumuş olmalı
*Keki istediğiniz büyüklükte küp küp dilimleyelim.
(Ben birer lokmalık olsun diye  biraz küçük dilimledim..Fakat sosa batırınca keklerimin dağılma riski ile karşıya karşıya kaldım. Aman dikkat!!!!)
*Çatal yardımı ile keki sosa bulayalım çok bekletmeden çıkaralım ardından hindistan cevizine bulayalım.
*Buzdolabında dinlendirdikten sonra servis yapalım.

Afiyet olsun.....




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZ BENİM İÇİN ÇOK DEĞERLİ....
HEPİNİZE ÇOKK TEŞEKKÜRLER...