7 Aralık 2013 Cumartesi

PAPARA

KURU EKMEK


    Evet bugün sizlere  bayat ekmekleri değerlendirmek için yaptığım, çorbaların yanına çok yakışan , benim kaşık kaşık yediğim bir lezzetten bahsedeceğim. ....PAPARA....


PAPARA
Malzemeler
* Bayat ekmek 
* 1 adet büyük boy kuru soğan
* Zeytinyağı
* Nane
* Salça veya domates sosu (ben salça kullandım)


-2 yemek kaşığı zeytinyağı ile küçük küçük doğranmış soğanları kavurun. 

-1,5  yemek kaşığı salçayı ekleyin. Soğanları ve salçayı biraz kavurduktan sonra yaklaşık 2 su bardağı su koyun.(Annemin deyimi ile çombul çombul su  koymayın yoksa ekmekleriniz çok yumuşar, hoş olmaz)

- Su kaynadıktan sonra bayat ekmeklerinizi tavaya ekleyin.

- Ekmeklerinizi yaptığınız sos ile iyice harmanlayın. 

-Çıkarmadan nanesini atın bir kez daha karıştın. Afiyet olsun...

(Tuz eklemenize gerek yok. Ekmeğin ve salçanın tuzu yetiyor.) 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZ BENİM İÇİN ÇOK DEĞERLİ....
HEPİNİZE ÇOKK TEŞEKKÜRLER...